Oluen ystävinä Teräsmeduusat arvioivat noin viikottain meduusan verkkoon tarttuneen oluen tai useampia.

Sillä välin kun Miia, Lotta ja Sofia lomailivat Espanjan auringon alla, haaveili Nina kateellisena, iloton kotimainen keskikeppana kädessä vesisadetta tuijotellen, kunnon olusesta astetta kesäisemmässä atmosfäärissä.

Vaan ei hätää – olihan hänelläkin edessään reissu: lasten kanssa Pohjois-Italiaan nimittäin. Jos unohdetaan etuliite lasten kanssa ja keskitytään lempeisiin kesäiltoihin järvi- ja Alppimaisemalla, kaukana asuvien ystävien harvinaiseen seuraan ja makoisaan ruokaan, kuulostaa settinki ihan mukiinmenevältä. Iltana jos toisenakin parvekkeella tavattiin tyytyväinen Teräsmeduusa Menabrean vaalea juhlavuoden olut Menabrea La 150° Bionda huulillaan.


Paikallisen asiantuntijan mukaan ensin juodaan Menabreaa, sitten Morettia, kun maulla ei ole enää väliä. Muita paikallisia oluita ei hänen mukaansa taida olla olemassakaan. Eipä siinä, kaksi hyvää riittää mainiosti!

Menabrea La 150° Bionda on siis vaalea premium lager, jonka valmistamiseen käytetty vesi virtaa Biella-vuoristossa. Teknisiä asioita voi kukin kiinnostunut lukea täältä, mutta sanottakoon, että maku on lempeä, hedelmäinen, miellyttävä ja helposti nautittava. Ei kuitenkaan tylsä. Olutta myydään 0,33 l ja 0,66 l pulloissa, joista isommankin voi ihan rauhakseen nautiskella lasista yksin. Maku ei kärsi pienestä lämpenemisestä juuri lainkaan. Eikä sen juomiseen nyt NIIN kauan kuitenkaan mene, hyvän kaljan.


Nina suosittelee tätä olutta tarallien ja Fonzie-juustonaksujen kaveriksi tai ihan sellaisenaan. Ruoan kanssakin passaa, mutta ilman tai pikku napposten kanssa saa mausta parhaiten kiinni.

Bonuksena pulloissa on yksi kauneimpia etikettejä.


Olosuhteilla on vahva vaikutus vaalean Menabrean saamaan positiiviseen arvioon. Olisi pitänyt tuoda yksi puteli koti-Suomeen verrokiksi. Valitettavasti näitä ei käsityksemme mukaan saa täältä, ainakaan Alkosta eikä lähikaupoistamme.

Kun menet Italiaan, maista ja kerro, mitä tykkäsit!