Ensimmäisenä näen meren. Auringon välke selällä humahtaa sisuksiin kuin vanha muisto, ja sitähän se onkin. Ai niin tätä on kesä!

Olen ensimmäistä kertaa Hangossa, ja en ehdi nähdä muuta kuin meren ja kylpylän. Se ei ole yllätys, sillä kaupungissa on 130 kilometriä rantaviivaa ja 30 kilometriä hiekkarantaa.

Sekä pitkä historia kylpyläkaupunkina. Nyt tuo historia tuntuu nykypäivässäkin, kun Hanko Regatta Spa avautui keväällä.

Kylpylä on uudisrakennettu ja hotelli sen yhteydessä remontoitu tosi upeasti. Historia on näkyvissä monin paikoin kekseliäillä tavoilla.

Kylpylä sopii parhaiten aikuisten rentoutumiseen, mitään vettäsuihkuttavia muovikrokotiilejä ja vesiliukumäkiä ei paikasta löydy. Isossa altaassa mahtuu uimaan vaikka matkaa, ja porealtaassa voi lilluskella. Molemmat täydentyvät isoista ikkunoista näkyvästä merimaisemasta.

Söin Hanko bowlin, mikä oli siis paikan versio poke bowlista. Kelpasi!

Tuolla portaiden alla on pikku soppi patjoineen, ihan mahtava lapsille. Tai itse asiassa kyllä kökkisin siellä itsekin mieluusti – paluu lapsuuden majaleikkeihin!

Hanko Regatta Spa:ssa on tarjolla monipuolisia kauneus- ja liikuntapalveluja, kuten Baborin kauneushoitola, Helsingin urheiluhieronnan hierontaa ja joogaa niin maalla kuin suplaudoillakin. Kuulemma ilmajoogaakin on luvassa! Lomaan saa siis helposti yhdistettyä treeniä ja rentoutumista.

Parhaimmillaan Hanko lienee justiinsa nyt, mutta se on myös erinomainen talvikohde. Talvea ei kiinnosta tällä hetkellä ajatella, mutta kaupungissa on paljon mahdollisuuksia talviurheiluun. Ja tietty kylpylässä kelpaa puljata vuodenajasta riippumatta.

Olin matkalla Hanko Regatta Spa:n kutsumana.