Suomalaiset eivät osaa olla alasti (eli raportti Yyterin nakurannalta)

Kävin viime kesänä Yyterin nakurannalla työkeikalla. (Kyllä, minulla “työnantajan määräämät muut tehtävät” voi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että minun pitää mennä alasti rannalle. Unelmahomma.)

Harmi vaan, että Yyterin nakuranta oli pettymys.

Olen nudisti, jos nyt jotain määreitä pitää käyttää, ja siksi nudistiranta on kiinnostava kohde ihan vapaa-ajallakin.

Täsmennän: olen nudisti, en naturisti. Ihmiset käyttävät näitä sanoja vähän eri merkityksissä. Itse sanon olevani nudisti siksi, että minulla ei ole taustalla mitään ajatusta alastoman kehon luonnollisuudesta tai nakkeilun elähdyttävästä vaikutuksesta. Minä en vain pidä vaatteista. Päälläni siis.

Aina jokin kinnaa ja puristaa ja rullautuu ja hiostaa ja likaantuu ja painaa ja lämmittää liikaa tai liian vähän. Jos minun lapsuudessani 80-luvulla olisi saanut diagnooseja, niin olisin varmaan aistiyliherkkä tai erityisherkkä, mutta kun ei saanut, olen elänyt koko elämäni niin että tämmöistä se nyt on, kaikesta ei tykkää.

Koska en tykkää vaatteiden kosketuksesta, tykkään olla alasti, ja varsinkin tykkään uida alasti. Tuntuuhan se nyt yksinkertaisesti paremmalta (vaikka kyllä syydän järkyttäviä määriä rahaa uikkareihin).

Ongelma vaan on se, että jumalauta kun me suomalaiset ei osata olla alasti!!!

Täsmennän tässä kohtaa myös sen, että jos menen nakurannalle, menen sinne voidakseni olla RAUHASSA alasti. En siksi, että saisin huomiota tai siksi, että se on “tuhmaa” tai siksi että se olisi kiihottavaa. Ei kiinnosta, en ole ekshibbari, olen nudisti.

Tätä muiden ihmisten on tosi vaikea kunnioittaa, ja se oli Yyterissäkin vikana.

nakuranta yyteri

Joskaan vika ei tosiaan ole pelkästään Yyterin nakurannassa.

Minua on ahdisteltu seksuaalisesti kun olen ollut alasti avantouimassa, tapahtumassa jossa kaikki ovat alasti.

Minulle on kommentoitu törkeästi tilanteissa, joissa on sekasaunottu alasti.

Yyterissä taas nousi dyyneistä esiin miehiä kiikareineen sillä hetkellä kun heitin vaatteet pois. Mikäli se jotain merkitsee, niin olin herraseurassa kaikissa näissä tilanteissa, en siis mitenkään “tyrkyllä” (vaikka tuskin olet niin urpo että ajattelisit sen vaikuttavan asiaan).

Olen uinut nakkena myös esimerkiksi Vabali Spassa Berliinissä, jossa sekä puku-, pesu-, sauna- että uintitilat ovat unisex (ihana paikka muuten, kannattaa mennä!). Siellä ainoat tuijottajat olivat pari turistia.

Me olemme niin olevinamme saunakansaa ja sinut alastomuuden kanssa, mutta oikeasti suomalainen (mies) ei tunnu alastoman (naisen) nähdessään oikein pärjäävän.

Sitä kun on pakko laukoa joku vitsi, vitsi hei, puristella, kiikaroida tai jopa ottaa kuva. Näin nimittäin oli tekemässä yksi veijari Yyterin nakurannalla. Tähtäilin vastineeksi omalla kamerallani sinne päin, jolloin äijä hiippasi aika äkkiä pusikon suojiin.

yyterin nakuranta

No millainen se Yyterin nakuranta oli?

Kyttäävien, kiikaroivien ja mitä ilmeisimmin myös runkkailevien hyypiöiden lisäksi Yyterin nakurannalla vaivasi se, että kyseessä on oikeastaan nudistialue eikä -ranta. Nakkeilun sallivalta alueelta kun ei ole sallittua mennä uimaan! Nudistialueen ja meren välissä on “normaalia” rantaa. Mikä järki?!

Yyterin nakurannan sijaintikin aiheutti meille vähän hämmennystä. Jouduttiin paikan päällä googlaamaan, että missä se nyt oikein on. Yyterin hotellilta jos lähtee pitkin rantaa vasempaan (kun hotelli on selän takana), pääsee perille. Nakualue sijaitsee dyyneillä mäntymetsikössä.

Valitettavasti joudun suosittelemaan, että naisimmeinen ei mene paikalle yksin. Silloin ei varmaankaan saa olla rauhassa.

Ota mukaan sandaalit (neulaset pistelevät) ja kunnon alunen. Muuten on hiekkaa just siellä. No on kyllä joka tapauksessa, eli tällaiselle feministille oivasti sopiva kohde!

Palveluja ei paikan päällä oikein ole muita kuin kylpylähotellin tarjoamat. Mutta ranta on oikein kaunis, ja eihän näitä nakkeilupaikkoja Suomessa hirveästi ole, joten siinä mielessä on kelpuutettava se mitä saa.

P.S. Jos Porissa päin pyörit, niin mene myös Reposaareen The Merry Monk -gastropubiin. Ai että on hyvää hampparia ja olutta! Autolla paikalle pääsee kätsysti, me ajoimme sinne hotellin pyörillä Yyteristä.

Previous

Toivepostaus: Mitä purjehdusreissulle pitää ottaa mukaan?

Next

Vähän haastavampi päiväretki: Urtmäen luolat

3 Comments

 1. Martti lindholm

  Miehelläni psoriasis hän muutenkin toykkää ottaa nakuna aurinkoa onko tämä nakuranta vielä toiminnassa

  • salla

   Mihinkä se ranta sieltä kadonnut olisi. Huonoa vain nuo kyttääjät ja valokuvaajat. Niinkuin artikkelin kokemuksetkin.

   Mukava olisi ,että täällä osattaisiin käyttäytyä. kiva olisi lastenkin kanssa käydä samalla rannalla, mutta kun puskajussit hiipii kameroineen lähemmäksi.

 2. Risukimppu

  Suomalaiset ovat mieleltään keskenkasvuisia, suorastaan kakaramaisia. Etenkin suomalainen mies on pikkupoika joka ei osaa katsoa silmiin, eikä puhua selkeästi, vaan mumisten. Kun vaimo pyytää käyttäytymään sivistyneesti, pukeutumaan siististi ja opettelemaan pöytätapoja, mies yleensä kiukuttelee, tiuskii ja äyskii.
  Alastomuus ja seksuaalisuus ovat erityisen kiusallisia asioita suomalaiselle ja niiden kohdalla aikuiset tässä kulttuurissa häpeilevät, punastelevat, tirskuvat ja hihittelevät. Ja taas kerran miehet lisäksi keksivät jotain rivouksia joilla kommentoida näitä teemoja.
  Läntisissä Pohjoismaissa ja keski-Euroopassa alastomuus on luontevampaa, samoin seksuaalisuus. Ja nämä kaksi asiaa osataan myös pitää erillään. Ruotsalaiselle, tanskalaiselle, hollantilaiselle tai saksalaiselle ei tule ensimmäisenä alastomuudesta mieleen seksi, eivätkä he mielikuvissaan maalaile nudistirantoja kiimaisiksi jylpytyspaikoiksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén