Olen viimeiseen asti karttanut kaikkia mahdollisia itsetestauksia. Varsinkin uneen liittyviä – se kun on tässä pikkulapsiarjessa suhteellisen herkkä asia. Ja tieto lisää tuskaa. Törmäsin kuitenkin Smashissa niin kiintoisaan laitteeseen, että siinä vapauden huumassa pyysin laitetta testiin. Niinpä sitten mittailin stressitasojani Moodmetric-sormuksen avulla. Tulokset eivät yllättäneet.

Moodmetric_ring_Ninan_verkkareissa

Sormus testaa käyttäjän stressileveleitä ja rauhallisuutta. Käyrät piirtyvät mobiiliappiin. Tämä ei siis ole sellainen väriä vaihtavava markkinasormus 😀 Moodmetric mittaa sympaattisen hermoston vastetta ja ainakin tämän mun lyhyen testijakson perusteella voin sanoa, että ihan tuntuu pitävänsä kutinsa.

Moodmetric_day_Ninan_verkkareissaMoodmetric_night_3_Ninan_verkkareissa

Tässä eräänkin uhmaikätaistelupäivän ja yhden ihan normaalin yön kukkaset. Asteikko on 0-100. 0 about kooma ja 100 toisessa ääripäässä. Treenaaminen ja liikkuminen näkyvät käyrillä, eli ihan kaikki nuo korkeat lukemat eivät ole pelkkää henkistä ahdinkoa. Yökuvassa näkyy iltatreeni ja varmaan lasten yöheräilyt. Vähän aikaa kesti totutella tuohon aina kuudelta katkeavaan puolen vuorokauden settiin. Eipä sillä, mulla useimmiten kyllä yö loppuukin kuudelta (sigh). Tyhjä kohta on aika, jolloin sormus ei ole ollut sormessa, vaan vaikkapa latauksessa tai ihminen suihkussa.

Moodmetric_mindfulness_Ninan_verkkareissa

Käppyröitä voi yrittää laskea lähemmäksi kukan keskipistettä vaikkapa meditoimalla. Appissa on mukana meren kohina -ohjelma, jonka avulla voi yrittää rauhoittaa mieltään. Mulla ei ihan toiminut. Mutta en olekaan mikään kokenut mindfulness-immeinen. Vaatisi vähän treeniä.

Mikään kaunotar tuo sormus ei ole, eikä vedenkestävä. Mutta Moodmetric on aloittanut yhteistyön Kalevala-korun kanssa, ja voisin kuvitella, että piakkoin on saatavilla jotain edistyneempiä versioita. Sormus maksaa noin parisataa euroa.

Voisin kuvitella, että tällaista testailua voisi olla hyödyllistä tehdä työelämässä. Kiinnostaisi myös omalla kohdalla verrata toimisto-Ninan ja kotiäiti-Ninan käppyröitä. Vähän veikkaan, että vauvan ja uhmiksen talvivermeisiin pukeminen kiireaamuna pieksee kiperimmätkin asiakaspalaverit kepeästi.

Kiinnostava kotimainen innovaatio! Verkkarimuija suosittelee.

***

Moodmetric_100_Ninan_verkareissa

Tested my stress levels with Moodmetric ring – Finnish wearable tech innovation. If you know your levels are high, you might not need any assurance. Unless it is your boss who you want to convince.