Mitä jumppapirkko tekee Manhattanilla? Kuluttaa aikaa ja rahaa hypistelemällä kaikkea hienoa, tietenkin! Alla vinkkejä urheilukauppoihin ja lenkkireitteihin New Yorkissa.

Shoppaile:

Urheiluvaatetta, sitä täältä löytyy! Midtownissa 57th streetin ja 5th avenuen hoodeilla kierrellessä voi kätevästi piipahtaa samalla reissulla Nike Towniin ja Adidaksen lippulaivamyymälään sekä hämmästelemään Lululemonin trikoita. Juoksukamppeita kannattaa hipelöidä esimerkiksi New York Running Company by Jackrabbit -kaupassa Columbus Circlellä.

Ulkoilijoita kiinnostavat varmasti North Facen ja Patagonian myymälät, joita kumpaisiakin on useampia kappaleita pitkin Manhattania. Ensin mainitun brändin 5. avenuen liikkeessä voi ihastella kuriositeettina myös Conrad Ankerin untuvapukua, jota kiipeilijäikoni käytti Everestillä retkikunnassa, joka oli etsimässä George Malloryn jäänteitä. Myös REI, paikallinen Partioaitta, on visiitin arvoinen.

Treenaa:

Aamulenkki Central Parkissa on klassikkojen klassikko. Muualla kaupungissa saa jumittaa turhankin paljon liikennevaloissa. Reittejä on niin pitkiä kuin lyhyitä, ja vesialueita kiertäessä saattaa hetkellisesti unohtaa olevansa suurkaupungin sydämessä. Puistossa ajetaan myös maantiepyörillä porukkalenkkejä.

Muita kokeilemisen arvoisia reittejä ovat tietenkin ikonisen Brooklyn Bridgen yli juokseminen (kannattaa tsekata toispuoljokkee Dumbon hipsterialue ja Brooklyn Heightsin ihanat asuintalot) sekä reitit rantoja pitkin. Jos et halua juosta yksin, järjestää New York Road Runners paljon porukkalenkkejä. Kannattaa myös käydä kuikuilemassa viikon lenkkiaikataulu aivan Central Parkin eteläpäädyssä sijaitsevan Columbus Circlen ostoskeskuksen New York Running Company by Jackrabbit -kaupasta. Lenkkejä on lähes jokaiselle päivälle, aina pitkiksistä pubijuoksuihin. Kamat voi jättää lukittuun lokeroon lenkin ajaksi.

Kun väkeä on paljon, on tapahtumiakin paljon. On kisoja, jumppia, ties minkälaisia kokeiluja. Itse bongasin Central Parkista peräkkäisinä päivinä kaksi eri puolimaratonia, harmittaa että en tajunnut etukäteen selvittää asioita ja ilmoittautua. Tapahtumia löytyy varmasti joka päivälle, juoksutapahtumat listaa NYRR.

Syö:

New York on erinomainen ruokakaupunki, joka tarjoaa paljon muutakin kuin pizzaa ja pretzeleitä (joita molempia toki kannattaa syödä). Terveellistäkin safkaa saa monesta paikasta, ja sitten viime visiitin, on jokaiseen kadunkulmaan tuntunut ilmestyneen kylmäpuristettuja mehuja myyviä kauppoja. Heitä lenkin jälkeen paksu pomppa päälle ja nappaa superfoodsmoothie käteen, niin menet täysillä paikallisesta!

Ps. Älkää nyt pelkästään urheilemalla New Yorkin -matkaanne käyttäkö, hyvät ihmiset! Syökää burgereita, juokaa pienpanimo-oluita, kolutkaa tuntikaupalla mahtavissa kirjakaupoissa, käykää katsomassa musikaaleja, museoita ja ihmisiä! Jumpata ehtii kotonakin!