Tänään muistelemme sitä, kuinka valon tuoja pahoitti mielemme.

Lotta: En koskaan saanut olla Lucia, koska mulla ei ollut vaalea tukka. Traumatisoivaa!

Nina: Mun Lucia-trauma on se, että oli lyhyt tukka. Eihän Lucialla voi olla moinen. Ei jatkoon.

Miia: Mun trauma on se, että en lapsena edes tiennyt että Suomessa vietetään Lucian päivää. Meillä oli kotona joku ruotsalaisperäinen joulukirja, missä oli pitkät selostukset lussekattenista ym. ja olin vaan et ”oispa Suomessakin”.

Lotta: Mä olen päässyt vasta aikuisena kiinni tähän lussekatten-asiaan. En saanut olla Lucia EIKÄ ollut pullaa.

Sofia: Mäkään en koskaan saanut olla ja olin siitä erityisen vittuuntunut siksi, että mulla oli pitkät vaaleat kiharat JA on mun syntymäpäivä ENKÄ siltikään saanut koskaan olla! Laura-Lea sai kun se lauloi paremmin ruotsia, vittu. Tai ehkä se vaan lauloi paremmin.

Miia: Mä luulen että meidän koulussa ei ees valittu Luciaa. Ei oo ainakaan mitään muistikuvaa ko. tapahtumasta.

Lotta: Sain muuten tänään tietää toimarilta, että Lucian päivänä Ruotsissa ryypiskellään.

Katso aiemmat joulutraumat:
Joululaulut