Sinä poljet, minä ohjaan

Kuten täällä saitilla jo paljastuikin, lähden kouluttautumaan personal traineriksi huomenna lauantaina alkavalla PT-akatemian* kurssilla. Vaan miten ja miksi ihmeessä humanistinen moniottelija, entinen yliopiston hallintovirkailija ja nykyinen kustannustoimittaja lähtee pt-kouluun?

Uusille uratuulille syitä on varmasti yhtä monia kuin kouluttautujiakin. Itselläni työt ovat jo jonkin aikaa alkaneet kallistua monenlaisen liikunnan ja hyvinvoinnin suuntaan. Aiheesta tulee tietysti kirjoitettua (etenkin täällä blogissa, mutta muutenkin, tästä lisää tuonnempana), ja keväällä kävin CrossFit Level 1 -valmennuskurssin, jonka jälkeen olen toiminut salillamme myös valmentajana. En oikein osaa kuvitella itseäni tilanteeseen, jossa tekisin samaa (toimisto-)työtä vuodesta toiseen, vaan mieluummin puuhaan monenlaista, ehkä samalla opin uutta ja haastan itseäni.

Miksi sitten liikunta-ala, miksi pt-koulu?

Ensinnäkin tällä hetkellä aherran suurimman osan kirja-alan töistäni yksin kotitoimistossa, vaikka toki tulee pidettyä päivittäin yhteyttä lukuisiin ihmisiin niin puhelimitse kuin sähköpostitse. Vastapainoksi on kuitenkin mahtavaa päästä tekemään töitä ihmisten parissa ja usein valmennustunnit ovatkin päivän hauskimmat työtunnit.

Toiseksi olen pohjattoman kiinnostunut melkein kaikesta kuviteltavissa olevasta, joten olen enemmän kuin innoissani, että pääsen oppimaan kaikenlaista uutta ja syventämään osaamista. Tämähän on vähän niinkuin pääsisi taas opiskelemaan! (Jos ei tarvitsisi huolehtia elannosta, en muuta tekisikään kuin opiskelisin.)

Kolmanneksi olen itse saanut kehittyä treeneissäni hyvien valmentajien johdolla ja oppinut asioita, joita en joskus olisi kuvitellutkaan voivani oppia. Haluaisin tulla yhtä hyväksi valmentajaksi ja vuorostani tuottaa toisille näitä oivalluksia ja onnistumisen tunteita. Ja loppujen lopuksi käytän joka tapauksessa suuren osan ajastani joko treenaamalla itse tai tavalla tai toisella pähkäilemälle urheiluasioita, joten miksipä en laajentaisi työnkuvaani siihen suuntaan enemmänkin.

Miltä nyt tuntuu?

En etukäteen ajatellut olevani ihan näin innoissani. Kurssin ennakkomateriaalin luettuani ja kurssisuunnitelmaan tutustuttuani odotan kyllä jo kovasti huomista. Personal trainer -koulutushan ei ole Suomessa mitenkään säänneltyä, joten kyseisellä nimellä tarjotaan vaikka millaisia heppoisia kirjekursseja. PT-akatemian materiaalit ovat ainakin kattavia ja  kouluttajina on useampia päteviksi tietämiäni ammattilaisia, joten uskon, että koulutus on laadukasta ja suht syvällistä. Kiva päästä laajentamaan omaa tietämystä ja saada uusia näkökulmia hyvinvointiin ja liikuntaan! Kieltämättä hiukan myös jännittää, miten saan kaiken mahtumaan kalenteriin ja ovatkohan kurssin tentit kovinkin vaikeita, hui! (Edellisestä tenttikerrasta onkin jo vierähtänyt useampi vuosi.)

Kirjoittelen kurssin mittaan kuulumisia ja tunnelmia eri aihepiireistä ja kokonaisuuksista, joihin kurssilla tutustutaan. Toivottavasti kokonaisuus on sellainen, että voin sitä vilpittömästi suositella muillekin.

*Yhteistyössä PT-akatemian kanssa.

Ylin kuva Perttu P./CrossFit Herttoniemi, muut kuvat omista arkistoista

Previous

Epämukavuusalueen MM-kisat

Next

Meduusalla on asiaa, osa 1

1 Comment

  1. Halina

    Hyvä jos on hyvä koulutuksen tarjoaja! Mulla kaverit, jotka lukeneen liikunnanohjaajan tutkinnon (amk) on ihan kauhuissaan näistä perus pt-koulutuksista, joista valmistuu mitä sattuu porukkaa maksamalla sen 4000e eka koulutuksesta. Ei siinä mitään jos ohjaa sitten ns perusihmisiä, mutta yleensä olisi suotavaa jos lisäksi löytyisi esim fysioterapeutin tai muun amk tasoisen koulutuksen käynyt valmentaja. Todistin mm. Kerran salilla kun jonkun kuntosali pt:n asiakas sai sairaskohtauksen (koska pt ei ilmeisesti osannut huomioida treenin rasittavuutta suhteessa lääkitykseen/perussairauteen) ja kohtauksen tullessa panikoi ympäriinsäja samalla kun asiakas rauhoitteli tilannetta . Ei mennyt ihan putkeen näin ammatillisesti katsottuna 😀 kiinnostavia nähdä sun kokemukset tosta koulutuksesta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén