Tapahtui jonkinlainen meteorologinen ihme ja Suomeen tuli yhtäkkiä kesä. Tuosta noin vaan! Ja olen siitä kuulkaas tosi iloinen!

Perhe ahtautuneena rättisitikkaan. Selvä kesän merkki!

Suomalaisena usein tuntuu, että pitäisi aina ylistää maamme neljää vuodenaikaa. Syksyssä ja keväässä kieltämättä on joitain ihan kivoja puolia, mutta totta puhuen vaihtaisin itse mielelläni kaikki muut vuodenajat ikuiseen kesään*.

Luettelen tähän nyt muutamia syitä, miksi kesä on PARASTA MITÄ VOI OLLA:

1. On lämmintä (jos käy tuuri tai jos viettää kesää jossain Suomea etelämpänä). Homo Sapiens lähti maailmalle Afrikan savanneilta, lumipenkka ei kertakaikkiaan ole meille lajityypillinen elinympäristö! Sopivan lämpötilan tunnistaa siitä, että ulkona voi liikkua shortseissa ja läpyttimissä mieluiten ympäri vuorokauden.

2. On valoisaa. Jopa (tai etenkin) Suomessa. Tällä ei muuten edes olisi niin paljon väliksi, mutta kesän valoisat yöt ja röyhkeän aikaisin taas nouseva aurinko ovat kyllä pienin mahdollinen kompensaatio siitä, että muun ajan vuodesta täällä ollaan kuin mörön persiissä.

3. On vihreää. Lokakuusta huhtikuuhun kotimaa näyttää ja tuntuu Kaurismäen mustavalkoiselta elokuvalta. Kaikki on harmaata (mukaanlukien tai etenkin ihmiset), synkkää ja pimeää, eikä kukaan puhu kuin korkeintaan yksisanaisia lauseita.

4. On ihmisiä. En ole mitenkään aivan valtoimen ekstrovertti hölisijä, mutta onhan se nyt jännää vaihtelua, että kaduilla ja puistoissa näkee paljon iloisia ihmisiä erilaisissa puuhissa. Lisäksi melkein kaikki niistä ovat hyvällä tuulella.

5. On parhaat sesonkiruoat. Tuoreet kasvikset, marjat, grillimakkara, pussikalja!

Sesonkijuoma!

6. On kesäpuuhat. Mökkeily, terassi, uikkiminen, rannalla hengailu, grillaaminen, uimastadion, kaupunkipyöräily, piknikki, pussikalja, jätskikioski, purjehtiminen, parvekeviljely, puutarhajuhlat, ulkoilmaleffat, festarit, pyöräretket. Jotakuinkin kaikki, mikä ylipäänsä on tekemisen arvoista.

*Vaikka kyytipoikana tulisi myrkkykäärmeitä, monsuunisateita, skorpioneja tai korruptoituneita virkamiehiä niin silti vaihtaisin!