Asiasanat: ruuhkavuodet, burnarin partaalla, missä olenkaan ollut kaikki nämä vuodet

Ilmeisesti pahamaineiset ruuhkavuodet ovat niittäneet satoaan Teräsmeduusoissa tänä vuonna. Yksi meistä paloi toden teolla loppuun ja kaikki loputkin ovat saaneet tuskailla (työ- ja muun ) elämän nopeiden käänteiden edessä.

Itselläni tilanne ei aivan burnarin puolelle livennyt, mutta melkoisen lähellä taidettiin käydä: olen kuluneet pari vuotta paiskinut tiukasti töitä parin todella ison, moniosaisen ja kireästi aikataulutetun projektin parissa, joiden ohessa tein friikkuna myös joitakin pienempiä hommia. Vuonna 2017 en ehtinyt pitää lomaa käytännössä ollenkaan. Sen lisäksi aloin sivutöinäni valmentaa CrossFitiä, tein opintoja PT-akatemiassa  sekä treenasin myös itse niin CF:ä kuin uimahyppyjä. Loppuvuodesta talouteemme muutti vieläpä koiranpentu.

Kävi tietysti niin, että tunnit loppuivat vuorokaudesta kesken, ja kaikki käytettävissä olevat tunnit onnistuin täyttämään monenlaisella puuhalla. Onnekseni olen aina ollut ihan hyvä nukkumaan enkä aivan satunnaisia päiviä lukuun ottamatta joutunut tinkimään yöunista. Lisäksi tarpeeksi iso osa tekemistäni asioista on ollut pikemminkin mielihyvää kuin ahdistusta aiheuttavia, joten missään vaiheessa ei varsinaisesti tehnyt mieli pakata matkalaukkua ja muuttaa mangonviljelijäksi Meksikoon*.

Se, mikä tässä myllytyksessä kärsi, oli tietysti blogi. Kun päivät pitkät tekee tekstityötä eikä aivoille muutenkaan ole tarjolla ihanaa joutilaisuutta, kirjoittaminen on viimeinen asia, mitä huvittaa tehdä, vaikka joku vapaahetki joskus käsillä olisikin. Myös pt-koulua jouduin muiden kiireiden takia pidentämään ainakin puolella vuodella, mutta siitä lisää tuonnempana.

Nyt sain kuitenkin pidetyksi miltei kuukauden lomaa (no, välissä hoitelin työasioita noin viitenä päivänä ja välillä vedin CF-tunteja, mutta kuitenkin). Purjehdin Saimaalla, löhöilin mökillä, luin kirjoja, pesin mattoja, kävin tuomaroimassa Karjalan Kovimmassa, nukuin pitkiä yöunia ja muutenkin tein lähinnä kivoja juttuja. Yhtäkkiä huomasin, että haluan taas kirjoittaa, opiskelu kiinnostaa ja voimailukin kiehtoo jälleen. Ihan mahtavaa! Näin ollen aktivoitumista on luvassa taas tälläkin saralla.

*No vähän juksasin. Juuri näin teki kyllä mieleni keväällä tehdä, mutta tulin sitten kuitenkin takaisin Suomeen.