Tällä viikolla naamapalmutuskäsi on ollut niin kovalla käytöllä, että rasitusvamma on lähellä. Katsauksessa Antti Rinteen synnytystalkoot ja muut typeryydet viikon varrelta.

Paskat talkoot.

Antti Rinne halusi “herättää keskustelua” maamme asioista kannustamalla kaikkia mukaan synnytystalkoisiin. Haloohan siitä seurasi, niin kuin pitääkin. Paitsi että jokaisen lapsenhankinta on ihmisen oma asia noin niinkuin henkilökohtaisella tasolla (puhumattakaan siitä, että kaikki nyt eivät fyysisistä, henkisistä ja sosiaalisista syistä voi tuosta vain vetää työhanskoja käteen ja osallistua näihin “talkoisiin”), on tämä yhteiskunnallisesti ja poliittisestikin hieman kyseenalainen läpändeeros. Jäämmekö me synnytyskoneet sitten kaikki joukolla kotiin hoitamaan lapsia? Mitenkäs työt? Mistä pohjattomasta pussista meinasitte kustantaa tämän lystin? Tai mites tuo liikakansoitus?

Kurkistelunestopaita.

Brittiläinen vaateketju Marks&Spencer on tuonut markkinoille No Peep (TM) -kaksoisnapituksen, joka “varmistaa huolitellun ilmeen ilman kurkistusaukkoja”. Oletamme, että ajatuksena on siis se, että paita ei ns. irvistä rintamuksen kohdalta, mikä kieltämättä on ihan validi pointti, mutta sanavalintojen mukanaantuoma vaikutelma on se, että tavaramerkityllä keksinnöllä estetään palaveripervojen kurkistelu. Mitäs kuuluiksiko se kontrolli kuitenkin sinne kurkkijan päähän?

Ei nimi ohjelmaa pahenna. (No eipä.) 

Yle Areenassa on katsottavissa ihastuttava dokumenttisarja, jossa seurataan norjalaisia naispuolisia ihmisiä luonnossa. Sarjan nimi vain on aivan kaamea: Tyttöjen erämaaseikkailu. Yle, kuka teillä näitä ohjelmia nimeää?  Ilmeisesti joku nimeäjäsetä? NRK:n tuottaman sarjan alkuperäinen nimi on Eventyrjenter, joka ei sekään puhtaita papereita saa (jente tarkoittaa paitsi tyttöä myös naimatonta naista). Sarjan nimestä voisi päätellä, että nuoret tyttöset siellä leikkivät metsässä, kun oikeasti sarjassa seurataan muun muassa yksin Barentsinmerelle melovaa yli viisikymppistä ammattiseikkailijanaista, puoli vuotta omavaraisesti Norjassa elävää nuorta naista sekä naista, joka hiihtää koiransa kanssa Pohjois-Suomessa.

Googlailimme hieman jente-sanan konnotaatioista, ja päädyimme erääseen nettisanakirjaan. Oheisessa kuvassa saitin ehdotuksia samanlaisiksi sanoiksi, kiinnittäkäätten huomio ehdotuksista ensimmäiseen:

Mutta oli tässä viikossa jotain hyvääkin!

Naisille halvemmat lakanat.

Finlaysonin uusimmassa tempauksessa naiset saavat ostoksistaan alennusta, koska naisen euro on 83 senttiä. Julkisuustempaushan se on, ja laitonta tietty, mutta ihan hyvä tapa tuoda esiin tärkeä seikka. Terikset kuitenkin toivoisivat samanlaista kampanjaa myös naisten hömppätuotteisiin: eli siis sipseihin ja kaljaan ja polkupyöriin.