Matkakohteena Kuala Lumpur? Tässä tunnelmapaloja Malesian pääkaupungista.

Malesia on hauska sekoitus eri uskontoja ja kulttuurisia vaikutteita. Tämä näkyy hauskasti Kuala Lumpurin Chinatownissa, jossa kiinalaiskortteleiden väleistä pilkistää hindutemppeleitä, ja kivenheiton päästä löytyy vaikuttavaa kolonialistista arkkitehtuuria ja prameita moskeijoita.

Vaikka pääkaupungissa on paljon virallisia nähtävyyksiä, löytyvät mielenkiintoisimmat jutut ihan vaeltelemalla päämäärättömästi ympäriinsä. Jalkapatikassa kulkemista ei kaupungissa ole tehty helpoksi, joten pidempiä siirtymiä kannattaa hoitaa julkisilla tai Grab-sovelluksesta tilatuilla kyydeillä.

Kiinalainen kulttuuri näkyy, maistuu ja kuuluu Malesiassa joka puolella. Kiinalainen uusivuosi on hyvää aikaa vierailla maassa, sillä juhlallisuuksia lohikäärmetansseineen on joka puolella. Tosin jos loputtomat ihmismassat ahdistavat, kannattaa vältellä Kuala Lumpurin keskustaa (KLCC) kansallisten vapaapäivien aikana; porukkaa oli etenkin ostoskeskuksissa ja muissa ilmastoiduissa tiloissa tungokseksi asti.

Kuala Lumpur on erinomainen ruokakaupunki. Sapuskaa löytyy joka nurkalta, ja se on usein halpaa ja hyvää. Jalan Alorin iltatorilta löytyy hyvä keskittymä niin sanottua muovituoliruokaa, ja myös ostoskeskusten laajat food courtit tarjoavat hämmästyttävän laadukkaan kattauksen erilaisia pöperöitä pilkkahintaan. Jos siis yleensä kannattaakin kiertää ostarien ruokatarjonta kaukaa, esimerkiksi Bukit Bintangissa sijaitsevan Lot10-ostoskeskuksen kellarikerroksen safkapaikasta saa oikein maistuvia pöperöitä, jos tekee mieli paeta välillä ilmastoituihin tiloihin nauttimaan apettaan.

Tämä nyt ei varsinaisesti liity Kuala Lumpuriin mutta jaetaan silti: Kaakkois-Aasian reissuilla tulee imailtua paljon alkuperäistä Red Bullia, joka on kuin tiivistetty ja hiilihapoton versio länkkärivastineestaan.

Lue myös: Matkavinkit Malesiaan