Huom. Huom. Jutussa testattu tuote on saatu vastikkeetta testiin.

Aina kun kirjoitan näitä kosmetiikka-/kauneusjuttuja, tulee sellainen olo että olen joko tosi vaativa tai sitten vaan muuten mahdoton.

Koska joudun joka kerta sanomaan, että ei sitten ollut tästäkään mihinkään.

Saimme joskus näytteenä Vivania Beauty Collagen Natural -kollageenijauhetta, ja tuollahan se pyöri keittiössä käyttämättömänä ties kuinka kauan. Nyt sain kuitenkin viskottua sitä ohjeen mukaisesti 1-2 rkl päivässä smoothieen, ja käytin purkin loppuun.

Toimiiko kollageenijauhe

Purkissa sanotaan, että tuote auttaa ihoa säilyttämään kiinteytensä ja kimmoisuutensa. Lisäksi sen pitäisi “edistää ihon kauneutta ja elinvoimaisuutta” sekä lisätä ihon kosteutta sisältä päin. Muun muassa.

Meikitön, käsittelemätön ennen -kuva.

Näkemykset siitä, toimiiko kollageenijauhe, vaihtelevat aika paljon. Bloggaajat sanovat poikkeuksetta että ne toimivat. Lääkärit taitavat sanoa, että ei se kollageeni sillä tavalla toimi, että se syömällä fyllaisi rypyt. Ja tutkimuksia on kaiketi erilaisia, toisten mukaan toimii ja toisten ei.

Olisihan se kieltämättä parhautta, että ihoa voisi kosteuttaa ja siloittaa syömällä ravintolisää. Mieti, ei tarvitsisi läträtä millään rasvoilla!! Olisi siis ihan mahtavaa huomata, että kollageenijauhe toimii…

Mutta koska se kuulostaa vähän liian hyvältä ollakseen totta, ei auta sitten kuin itse kokeilla!

Meikitön, käsittelemätön ennen -kuva nr 2.

No miten on? Toimiiko kollageenijauhe?

Tosiaan vetelin sen purkin tyhjäksi, ja tiedettä kun tässä kerran tehdään niin en tietenkään merkannut ylös milloin aloitin. Mutta veikkaisin, että aikaa on mennyt 3-4 viikkoa, ja valmistaja sanoo että tuloksia näkisi neljässä viikossa.

Niin että sori nyt kun olen tällainen, mutta ei näy. Ei mitään missään.

Iho näyttää samalta ja tuntuu samalta. Mahdollisesti hupenevaan kollageeniin liittyvä kipuilutilani ei parantunut piiruakaan. Kynteni tosin olivat testin aikana erinomaisessa kunnossa, että josko jauhe olisi vaikuttanut niihin? Varmaksi en kyllä osaa sanoa, mutta kyllähän kynsissä kollageenia on.

Meikitön, käsittelemätön jälkeen -kuva.

Hyvänä puolena sanottakoon, että pulveri meni alas ja pysyi sisällä kun sen sotki smoothieen. Kyllä sen sieltä maistoi, eikä jauhe ollut hyvää, mutta ei se ihan hirveästi vastaankaan pistänyt.

Eli valitettavasti näyttää minun silmääni siltä, että kollageenijauhe ei tee oikein mitään. Voi toki olla, että testiaika oli liian lyhyt, mutta kyllä minkä tahansa tuotteen ollessa kyseessä pitäisi purkillisen jälkeen huomata eroa. Toisaalta haluaisin uskoa tähän niin kovasti, että saattaisin vedellä toisen purkin…

Mukana kuvat, joista voit itse arvioida tätä hommaa. Minä en näe niissä eroa, ja onhan ne eri valossakin otettu, mutta ehkä sinä näet?

Tämä ei ollut kaupallinen yhteistyö, mutta sain siis kollageenijauheen testiin. Enää en varmana saa mitään kun olen näin nihkeä, mutta minkäs teet.