Olen aiemminkin hehkuttanut Allasta, ja nyt talven jäljiltä uikkimaan päästyäni hehkutan kuulkaa lisää.

Allas Sea Pool on siis Helsingin kauppatorin nurkalla sijaitseva merikylpylä. Siellä on naisten-, miesten- ja tilaussauna, makean veden allas, lastenallas ja merivesiallas. Viimeksimainitun vesi on lämmittämätöntä.

Kävin siis viime viikolla ekan kerran remontin jälkeen avautuneella Altaalla. Saunatilat olivat paremmat, mutta esimerkiksi pukkareita vaivannut ahtaus oli ennallaan. Lisäksi pyörimme siellä aika eksyneinä, kun tilat olivat erilaiset kuin ennen.

Mikään tästä ei kuitenkaan haitannut. Allas Sea Pool on yksinkertaisesti aivan ihana paikka. IHANA. Ai miksi? No koska uikkilointi, ja meri, ja ulkoilma ja aurinko, ja uikkilointi ja meri ja, tajuat varmaan!

Merivesiallas oli kuusiasteinen, joten siinä ei hirveästi matkaa vielä uinut. Lämmin allas oli oikein sopiva, ja lilluimme siellä pulikointikaistalla niin, ettei meinattu ylös päästä. (Koska emme halunneet nousta pois vedestä ja koska uidessa tulee aina sellainen nälkä, että siihen luulee kuolevansa ja heikentyy kovasti.)

Odotan tosi paljon, että säät lämpenevät niin, että lukuisille aurinkopedeille pystyy jäämään pötköttämään. Ja että lapset voi tuoda mukana puljaamaan!

Uinnin jälkeen vielä söimme Altaalla. Ravintolasta sai lähinnä leipiä ja salaatteja, ja hintataso oli varsinkin juomissa aika korkea. Kelpasi kuitenkin, ja pääsimme pökräämättä kotiin.

Chattikeskustelu seuraavan kerran ajankohdasta taisi alkaa heti raitiovaunumatkan aikana. Pakko päästä pian takaisin!