Teräsmeduusat ovat aina trendien aallonharjalla, ja tietävät muodista kaiken. Siksi tuli melkoisena yllätyksenä, että häälehden kannessa mainittu konsepti vaimomekko oli meille tuntematon. Kenties siksi, että aviossa olleiden tai olevien Meduusojen vaimoutumisesta on jo aikaa.

Mutta asiaan: mikä on vaimomekko? Konsepti herätti meissä hämmennystä. Lotta ehdotti, että kyseessä olisi muodot peittävä muumuu. Sofia kallistui asiallisen frouvamaisen koltun kannalle.

Googlaamalla se tämäkin selvisi. Vaimomekko on mekko, johon frouva pukeutuu häiden jälkeen, mahdollisesti häämatkalle. Vaimomekko on yleisimmin valkoinen ja lyhyt. Olemme kyllä sitä mieltä, että parempi versio olisi Handmaid’s Tale -tyyppinen pitkä kolttu, ja päähine joka estää vieraiden miesten vilkuilun.

Oikeaoppista vaimomekkoa demonstroi tässä Nina. Emme tiedä miksi hän demonstroi myös suoraan kauhuleffasta olevaa haudantakaista morsiota.

“Kuultuani vaimomekosta päätin pukeutua aina näin mieheni läsnäollessa. Hiukseni ovat lyhyet ja siis epänaiselliset, joten muistuttaakseni enemmän häälehden vaimoja päätin kruunata kokonaisuuden tyllillä. Toivottavasti en ole myöhässä oivallukseni kanssa ja liitollamme on vielä mahdollisuus. Tähän saakka kun olen suosinut värejä ja housuja. Mikä virhe!”