Taas on takana onnistunut treeniviikko. Painot liikkuivat hyvin, keuhkot toimivat, uintikin kehittyy. Pitääkö siis olla huolissaan?

Viime aikoina on ollut tosi hyvä treenifiilis. Tällä viikolla etenkin, monellakin tapaa. Ensinnäkin tuntuu että voimia on: maanantaina kyykkäsin pitkästä aikaa yli 80 kilon sarjapainoilla, ja lauantaina sain tuta että pitkään tauolla olleet maastavedotkin sujuivat vanhoilla voimillakin oikein hyvin. Lisäksi keuhkojumpat ja kestävyystreenitkin ovat sujuneet mallikkaasti. Ja kaiken kukkuraksi uintitekniikkaharjoittelukin tuntuu kantavan hedelmää.

Ja tämä kaikki huolettaa minua kovasti. Vaikka tiedän että hyvä treeniboogie johtuu säännöllisestä monipuolisesta harjoittelusta ja siitä että palaudun tehokkaasti, samaan aikaan en pääse eroon tunteesta, että ei tämän näin kivaa pitäisi olla. Että jos nyt menee hyvin,

Olen treenien suhteen pessimisti ja uskon vakaasti siihen että leijuminen kostautuu aina: joka ikinen kerta kun erehtyy fiilistelemään sitä että nyt kulkee ja kehitystä tapahtuu, tulee takapakkia. Jos tuntee osaavansa, seuraavalla kerralla tuntee kaiken opin kadonneen jäljettömiin. Se toki kuuluu urheilun luonteeseenkin. Treenaaminen ei ole ikinä suoraviivaista nousua, vaan huonompia päiviä ja heikompia suorituksia tulee väistämättä.

Toisaalta on ihan hyvä tiedostaa, että jossain välissä voi taas olla nihkeämpää. Kun tietää miltä ankeat ajat tuntuvat, osaa arvostaa myös niitä kausia kun kaikki kulkee. Mutta taas toisaalta se hieman vie ilolta terää, kun koko ajan miettii että ei tämä tule kestämään.

Mutta tällä hetkellä tuntuu hyvältä, katsotaan kuinka pitkälle sitä riittää!

Tältä näytti tämä treeniviikko:

Maanantai: crossfit 1 h (takakyykkyjä ja anaerobinen ergorallattelu), venyttely 15 min
Tiistai: sauvarinnetreenit, 1,5 h, venyttely 15 min
Keskiviikko: lepo
Torstai: crossfit 1 h (rinnallevetoja ja barbell cycling), työmatkapyöräily 45 min, venyttely 15 min
Perjantai: (en tehnyt muuta kuin makasin sohvalla lukemassa kirjaa ja nukkumassa kirja kädessä)
Lauantai: crossfit, 1 h (maastavetoja, apuliikkeitä)
Sunnuntai: uinti 1 h

Lue myös:
Muualta ei voi ponnistaa kuin omalta tasoltaan

// Onnistumisia ja epäonnistumisia Instagramissa: @lottapumpui

//Kuvan juoksutakki on Craftin subzero-mallistosta, saatu.