Kävimme mökkireissun yhteydessä retkellä Karkalin luonnonpuistossa.

Karkalin luonnonpuisto sijaitsee Lohjalla, ja on melkoisen pieni. Perille kannattaa mennä autolla, sillä julkiset jättävät kahdeksan kilometrin päähän.

Karkalin luonnonpuisto on lehtoa, ja siellä on valtava määrä pähkinäpensaita. Itse en ollut koskaan edes nähnyt pähkinöitä pensaassa, oravat ovat aina ehtineet syödä kaiken, mutta tuolla niitä oli todella paljon.

Arkkipiispa Johansson raivautti Karkalin lehtoihin pähkinänkeruupolkuja joskus 1900-luvun vaihteessa, kertoo Luontoon.fi-sivusto.

Karkalissa on kuuden kilometrin pituinen reitti, joka on monin paikoin pitkospuuta. Reitti on pääasiassa helppokulkuinen, mutta perimmäisessä nurkassa oli vähän nousua ja kivikkoa. Reitti tekee muutaman lenkin, joten esim. parin kilsan kierroskin onnistuu. Puistossa ei saa retkeillä muuten luonnon takia, vaan reiteillä pitää pysyä.

Karkalin luonnonpuistossa on myös uimaranta, mutta se oli todella pieni eikä mitenkään houkutteleva. En siis suosittele lähtemään sinne uintiretkelle.

Karkalin luonnonpuiston lähellä on myös Suomen suurin kalkkikiviluola, Torholan luola, mutta se jäi nyt tällä kertaa väliin. Luolalla näytti käyvän paljon suurempi trafiikki kuin Karkalissa, jossa sai olla melkein kahdestaan.

Karkalin luonnonpuisto oli tosi kiva ja helppo päiväretkikohde. Me vietimme kuuden kilometrin reitillä kahvitaukoineen reilut kaksi tuntia, varsin lämpimässä ja mukavassa elokuisessa säässä. Voisi kuvitella, että kunhan ruska-aika alkaa, Karkalin luonnonpuisto olisi varsin kaunis.

Lue myös retkestä Urtmäen luoliin.

Seuraatko jo instagramissa @fitnessfuhrer?