Noin viikon olut: Mikkeller Chipotle Porter

Oluen ystävinä Teräsmeduusat arvioivat noin viikottain meduusan verkkoon tarttuneen oluen tai useampia.

Syksy on saapunut ja oluthyllyllä alkavat kiinnostaa tukevat portit ja stoutit kesäisten gosejen, sourejen ja lagereiden sijasta. Tällä kertaa koriin löysi tiensä Mikkellerin Chipotle Porter.

Chipotle eli savustettu chili on allekirjoittaneen* mielestä eräs mainioimpia makuja maailmassa (kiitos siitä Meksiko!). Tanskalainen Mikkeller on yhdistänyt chipotlen ja oluen, kaksi lempiasiaani. Pakko-ostos! En ole järin perehtynyt porttereiden sielunelämään, sillä perinteisesti olen pitänyt enemmän oluissani enemmän kevyestä ja katkerasta makumaailmasta, ja portterit ovat usein makuuni aika imeliä ja tunkkaisiakin. Mutta chipotle! Eihän tätä voi jättää maistamatta.

Lasiin kaadettaessa juoma on hyvin portterimainen: tumman ruskea, pienikuplainen, maltainen. Tuoksu on enemmänkin tummaa suklaata kuin chiliä. Olin odottanut jopa savuolutmaista savuisuutta, savua ei onneksi ole tuoksussa kuin häivähdys.

Myös alkumaku on aika perinteikäs, tosin portteriksi jopa melko raikas. Suklaata, maltaita, hiukan savua, mitä niitä nyt aina on. Tarjoilulämpötila voisi ehkä olla hieman lämpimämpi, nyt otin pullon melkein suoraan parvekkeelta (kyllä, säilytämme kylmänä aikana juomia parvekkeella) lasiin. Mutta missä se chili on?

No sehän löytyy jälkimausta! Chipotle luuraakin jännänä jälkipolttona, joka vielä ajan ja joka siemaisun myötä hiukan voimistuu.

Kaikenkaikkiaan tämä on tällaiselle ei niin porttereista innostuneellekin positiivinen kokemus. Sopii nautittavaksi esim. sohvan nurkassa lokakuisen sateen hakatessa peltikattoon (kuvat tosin lasikuvaa lukuunottamatta napattu päivällä, jolloin vielä aurinkokin näyttäytyi).

Lisäpisteet pullon kuvituksesta!

*Miia

Previous

Suomen paras maraton?

Next

Miltä tuntuu kaksi maraa viikon sisään?

1 Comment

  1. Hjejlen

    Fun fact: Mikkellerillä on oma juoksukerho. Järjestävät ainakin Köpiksessä treenejä joiden päätteeksi tarjoavat kaikille osallistujille oluet.
    https://m.facebook.com/mikkellerrunningclub/?locale2=da_DK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén