Niin nostalgisia muistoja kuin minulla Helsinki City Marathonista jo kahdeksankymmentäluvulta onkin, en ole tuntenut houkutusta juosta sitä kuin kerran.

En koskaan ehtinyt alkuperäiselle reitille, mutta uuden tuplakiekan kävin kerran kokeilemassa. Se oli ihan jees, ainoastaan sää oli vähän tukala. Siksipä ei hirveästi hetkauttanut, että tapahtuma siirrettiin toukokuulle. Olin kyllä sitä mieltä, että huono ratkaisu näin juoksijan näkökulmasta. Järjestäjälle varmasti monestakin syystä perusteltua, mutta Tukholman maran läheisyys, päällekäisyys Helsinki City Runin kanssa ja aikainen ajankohta eivät ole monelle mieleen.

No Helsinki Half Marathonia järjestävä poppoo nopsasti reagoi tähän järjestämällä elokuulle ihan uuden maratonin, loogisesti nimeltään Helsinki Marathon. Nyt ollaan jännän äärellä!

Sitähän liikkuu juttua, että Helsinki Half Marathon olisi Suomen paras puolimaraton, ja eipä tuota kiistääkään voi, ainakin jos polkujuoksuja ei lasketa mukaan. Tuleeko Helsinki Marathon sitten olemaan Suomen paras maraton?

Kun puolimaratonilla on oma kalja, ei siitä hirveästi paremmaksi enää pistetetä.

Jaa-a. Tällä hetkellähän ykkönen on selvä, ja se ei suinkaan ole Helsinki City Maraton vaan tyttydydyydyy: Vantaan maraton. Tietty.

Vantaa on paras, koska siellä on nopea reitti, huiput järjestelyt, mahtavat vapaaehtoiset, sinnikäät kannustajat ja maalissa pullaa. Lisäksi ajankohta on erinomainen ja sää yleensä aina samoin just hyvä.

En ole varma voiko Vantaata päihittää. Helsinki Marathon on tietysti pakko käydä juoksemassa vähintään kokeilumielessä, mutta tuleeko siitä uusi lemppari, jää nähtäväksi.

Edellytyksiä kyllä on. Helsinki Half Marathon on kiva ja hyvin järjestetty, joten sama todennäköisesti toteutuu myös kokonaisen kohdalla. Järjestäjät kertovat, että tarkoitus on saada juoksusta yksikierroksinen tai iso ja pieni bonarikierros päälle. HCM on nykyisellään kaksi kiekkaa, ja vaikka kierrosten ystävä olenkin, kaksi on se ikävin määrä.

Maraton nro 10, kahden kilsan kierros 26 kertaa! Hyvä oli!

Ja Helsinki tietysti peittoaa Vantaan maisemissa, sekä todennäköisesti katsojamäärissä.

Itse tietysti sanon että molempi parempi, ja jos universumi suo, on ensi vuoden kisakalenterissani sekä Vantaan maraton että Helsinki Marathon. Ja vinkkinä, että jos haluat jälkimmäiselle mukaan, niin 20.10. saakka ilmo on vain 39€.