Näin teet itse hulavanteen

Olet ehkä kuullut Helsingin yliopiston tutkimuksesta, jonka mukaan painotetun hulavanteen pyörittäminen kaventaa vyötäröä? No lisäksihän vanteen pyörittäminen on tosi kivaa.

Painotetut vanteet ovat nyt ilmeisesti kaupoista loppu, ja koska tein töissä itse hula-/tanssivanteen, niin pistetään tämä ohje tännekin.

Tämä ohje on siis virallisesti vannetanssivanteelle, ja alunperin täältä. Tällä saa aikaiseksi noin 600 grammaa painavan vanteen. Kuntoiluvanteet painavat noin 1,5 kiloa, joten siihen verrattuna tämä vanne on kevyempi, mutta selvästi painavampi kuin lasten leluiksi tarkoitetut hulavanteet.

Juuh elikkäs tarvitset noin kolme metriä siniraitaista vesiputkea. Omani on Herttoniemen Starkista, ja sieltä oli joku vannetanssin harrastaja käynyt aiemminkin ostamassa putkea, eivät edes ihmetelleet. Putki sahattiin minulle 290 senttiseksi, eli kun se oli ympyränä, oli korkeus maasta noin napaani asti. Alle kybällä saat kolme metriä putkea.

Sopiva paksuus on 20 tai 25 mm. Kuvissa on 25 mm putki.

Lisäksi tarvitset vesiputkiliittimen, ja ristus että sen löytäminen oli riesa! Niitä myy esimerkiksi Etra, mutta ilmeisesti vain 100 kpl paketeissa, että sillee. (En toki kysynyt, tämä on vain oletus.)

Ostin sitten Motonetista tuollaisen sinnepäin-liittimen, joka toimii riittävän hyvin. Oikea liitin menisi kokonaan vanteen sisään, mutta tälläkin pärjää.

Sitten ei muuta kuin putki ympyräksi, pikaliimaa liittimeen, pikkuisen rintalihas- ja olkavarsitreeniä sen aikaa kun pikaliima asettuu, ja tadaa valmista on!

Jos sulla on oikeanlainen liitin, pehmitä putken päitä kuumassa vedessä ja survo se sisään. Kuvan liitin on 20 mm joka siis sopii ineen 25 mm putkeen. Tuo kuvassa näkyvä kolo ei haittaa mitään jos meinaat pyörittää vannetta vaatteet päällä ja vyötäröllä. Mutta on sellainen kokonaan sisään menevä parempi toki.

Vanne on tämän jälkeen jo valmis, mutta jos haluaa niin sen voi teipata.

Teipit parantavat pitoa jos meinaat käyttää vannetta tanssivanteena. Teipiksi käy sähköteippi (ostin Motonetista) ja eristysteippi (ostin Hockey Basesta, jossa oli aivan huippupalvelu!)

Teipit rullutellaan ympäri vanteen. Sähköteippiä meni karvan päälle kaksi rullaa ja erkkaa osa rullasta. Älä panikoi jos teippaat rumasti, nuo teipit saa helposti korjattua.

Jee, siinä on! Sitten vaan veivaamaan! Oman vanteeni jätin töihin taukojumppailua varten, minusta kun on tullut sellainen sietämätön taukojumppaihminen.

Previous

Katkera tilitys: Tältä tuntuu kun ei ole koskaan lomaa

Next

Unelmalomalla Engelbergissä

2 Comments

  1. Anniina

    Vanteen voi täyttää esimerkiksi hiekalla tai vaikka laittaa sisään vaijerin painoksi, jos haluaa siitä painavamman.

  2. Sirpa

    Kiitos mahtavasta ohjeesta! Kaupat myyvät ei-oota mutta tässäpä tuli ratkaisu ongelmaan! Paikallisesta K-RAUDASTA 3 m mustaa 25 mm putkea ja liitinkin löytyi sekä teipit, niin alle15 euroa kaikki! Riittävän painoinen on mulle, mutta voi myöhemmin laittaa vaikka vaijeria, jos menee liian kevyeksi taidon karttuessa. Suosittelen muillekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén