Näin et enää koskaan saa flunssaa!

Yhdessä vaiheessa olin flunssassa kuusi, seitsemän kertaa vuodessa. Se oli rasittavaa ja ikävää. Saatoin olla lähes varma, että kun jotain kivaa oli tiedossa, kuten matka tai kulttuuritapahtuma, olisin kuitenkin kipeä. Ennen juoksutapahtumia pelkäsin aina sairastuvani, mutta DNS:ja tuli onneksi aika vähän.

Lisäksi se oli noloa. Olen ollut lukemattomina päivinä tosi heikossa kunnossa työpaikalla, mutta välillä oli pakko olla saikulla. Ja kun vuodessa on kuutisen kertaa sellaisessa flunssassa joka kestää pari viikkoa, sairaslomapäiviä kertyy aika paljon vaikka kuinka menisi puolikuntoisena töihin.

En tiedä onko valkosipulista hyötyä, mutta ei siitä ainakaan haittaa ole! Tämä on tosi kätevää, voi lisätä KAIKKEEN. Saa ainakin S-ryhmän kaupoista.

No sitten jotain tapahtui, enkä ollut vuosiin flunssassa. En uskaltanut kirjoittaa siitä, koska pelkäsin että olen saanut tällaisen ansaitsemattoman onnen pysyä terveenä, ja varmasti menettäisin sen jos lesoaisin sillä julkisesti.

Huijasin sinua otsikossa, en voi luvata että et saa flunssaa enää koskaan. Minäkin olen saanut nyt kaksi putkeen, ja olen hyvin, hyvin huolissani siitä, miten Vaarojen maratonin kanssa käy. Mutta olkoon tässä onnena onnettomuudessa se, että nyt uskallan kertoa tästä. Pitkä jakso ilman flunssaa on kuitenkin paljon parempi kuin jatkuva sairastelu, vaikka en ikuista flunssattomuutta voikaan luvata.

Elikkä siis. Vinkki yksi. Älä koske mihinkään! Ovenkahvat, valokatkaisijat, kaiteet sun muut, mihin muut ihmiset koskevat rähmäkäpälineen, ovat tautipesäkkeitä. Älä koske niihin paljain sormin jos ei ole ihan pakko.

Toiseksi, älä koske sormilla silmiin, nenään tai suuhun. Jos on pakko, niin pestyillä sormilla. Mieti tätä ihan tietoisesti, koska ne sormet etsiytyvät ihan itsestään hieromaan silmiä tai kaivamaan jotain hampaankolosta. Kädet tietysti pestään aina kun tullaan ulkoa sisälle ja ennen ruokailua. Jos olet paikassa, missä on klähmäinen yhteispyyhe, käytä paperia käsien kuivaamiseen.

Inkiväärin väitetään auttavan flunssaan ja jopa laskevan kuumetta. Pitäisi jeesata pahoinvointiin myös. En tiedä toimiiko, mutta tykkään! Tätä saa etnisistä kaupoista. Myös Ginger Peoplella on hyvää tahnaa.

Vinkki kaksi. Olen vähän pahoillani siitä, että annan tällaisen epätieteellisen vinkin, mutta kun se tuntuu oikeasti toimivan. Auringonhattu-uutetta käytetään perinteisesti flunssan torjuntaan ja oireiden hoitoon, ja minulla kyllä loppui tuo jatkuva kipeänä olo sen jälkeen kun otin sen käyttöön. Voi olla sattumaa, voi olla placeboa tai ehkä se ihan oikeasti toimii.

Tätä käytän. Suihkitaan suoraan nieluun. (Saatu.)

Vinkki kolme. Mene pois ihmisten ilmoilta! Kasvata lapset pois päiväkoti-iästä ja ala tehdä töitä kotona. Juu ei onnistu kaikilta, mutta mitä vähemmän tapaa muita, sitä vähemmän altistuu pöpöille…

Previous

Noin viikon olut: Fat Lizard Rib Tickler Rugby Lager

Next

Takaisin pelissä, tai siis metsässä

2 Comments

  1. Mulla oli ennen Nuuksiota hirmu paniikki siitä että enhän tuu kipeeksi. Desinfioin mun käsiä töissä noin kymmenen kertaa päivässä (aina kun poistuin omasta huoneesta ja aina ennen kun söin jotain) ja kuljin ruokalaan ja kahvihuoneeseen availlen ovia kyynärpäällä (siellä ei ole käsidesiä, mikä on suuri vääryys). 😀

  2. w

    Mitäs, jos söisi ihan oikeaa ruokaa, johon laittaa esimerkiksivalkosipulia ja inkivääriä. Nykyaikana kaikki tulee purkista ja on ylikliinistä sekä prosessoitua, joten ei ihme, että on jatkuvaa flunssaa ja allergioita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén