Puolapuiden asennus on nopea ja helppo homma. Itselläni aikaa meni vain karvan alle kaksi vuotta, joten tästä ei tosiaan kannata ottaa stressiä!

Ihan ensiksi pitää hankkia puolapuut. Omani minulle tarjosi Dinox, ja samaa puljua suosittelen sinullekin syistä että: tuotteet valmistetaan Suomessa (kyllä sä tiedät miksi tämä on tärkeää!); tuotteet näyttävät kivoilta (rumat kuntoiluhäkkyrät, hyi olkoon!); toimitus oli salamannopea (ei jää heistä kiinni, kato).

Valitsisin Dinox Original -mallin ihan ulkonäkösyistä. Lapset olisivat halunneet puiset, mutta minä päätin ja otin nämä, koska ovat niin ilmavat ja nätit. Dinox Original -puolapuut ovat jauhemaalattua metallia, joten ne voi asentaa myös ulos. Mallissa on leuanvetotanko, joka oli itselleni ihan ehdoton juttu.

Toinen vaihe on sitten vapaaehtoinen, ja sisällön voi jossain määrin itse määrittää. Kyseessä on niinkutsuttu elämän väliintulo, ja jos mahdollista, niin todellakin suosittelen jättämään tämän vaiheen pois. Mikäli päädyt tähän järkiratkaisuun, siirry suoraan asennusvaiheeseen.

Kuvituskuva. Tässä poraan eri seinää.

Itse en siirtynyt, vaan otin tähän kohtaan mm. ikuisuusrempan, useita vakavia elämänkriisejä, pari muuttoa ja sellaisen pikku twistin että unohdin puolapuut edellisen asunnon parvekkeelle. Noh, tikulla silmään ja seuraavaan vaiheeseen.

Joka on vihdoin ja viimein ASENNUS!

Se oli helppoa kuin heinänteko. Näin ännännen polven stadilaisena en ole koskaan “tehnyt heinää” enkä tiedä mitä se tarkoittaa, ja aika samat fiilikset olivat tätä asentamistakin kohtaan.

Mutta asennus meni kätevästi näin:

Hankitaan pora (ja joku joka pitelee sitä poraa jos ei osata itse). Hankitaan SEINÄTUTKA että ei tule porattua vesiputkeen tai sähköjohtoon. Nostetaan puolapuut seinää vasten, merkataan reiän paikat, seinätutkataan ne, porataan, tungetaan proput paikalleen, nostetaan puolapuut bäk, pistetään ruuvit kiinni ja tadaa!, valmista on!

Asennukseen meni ehkä vartti, ja paketissa oli kaikki tarvittava. Jopa asennuslakut, jotka olivat jo kovia ja päiväysvanhoja, mutta niin olen minäkin.

Sitten ei muuta kuin kakrut apinoimaan ja itselle käyttöön Miian leuanveto-ohjelma!

Puolapuut saatu Dinoxilta.