Tein pääsiäistä edeltävät viikot maanisesti töitä, muun muassa kävin työmatkoilla Brysselissä ja Strasbourgissa. Kun laskeuduin varhaisaamuyöstä pitkänäperjantaina Helsinki-Vantaalle, olin lievästi sanottuna loppu.

Ensin nukuin 12 tuntia ja sitten suuntasin ilmajoogaan. Sitten nukuin kymmenen tuntia ja suuntasin uudelleen ilmajoogaan.

Tarpeeksi nukuttuani ja roikuttuani menin vielä katsomaan stand-upia. Kun rupesi olemaan riittävän ylösnoussut olo, päätimme lähteä yhdeksi yöksi rentoutumaan kylpylään.

Sehän ei näin ex tempore ollut ihan iisiä. Vaatimuksena kun oli seuraavat: liikuntaohjelmaa ja/tai kuntosali. Luontokohteita ympärillä. Säällinen allasosasto. Päästävissä julkisilla ja kohtuullinen matkustusaika. Luonnonvedestä plussaa.

Vaikka varoaikaa oli vähän, lähes kaikki toiveet toteutuivat!

Päädyimme Lohjalle, ja valintamme oli ennen Päiväkumpu-nimellä tunnettu Lohja Spa & Resort.

Olin käynyt paikassa aiemmin pressimatkalla, joten tiesin että ainakin allasosasto olisi kiva.

Koska Lohja Spassa oli täysin riittävä kuntosali, jätimme luontoretken väliin ja kävelimme ainoastaan Karjalohjalle käymään kaupassa (ja koska oli niin upea sää, niin myös terassilla hehe, Unkan baari, tsekidaut). Luontokohteitakin olisi ollut melko lähellä, mutta kuitenkin automatkan päässä, esimerkiksi kuuluisa Paavolan tammi.

Kävelyretkellä tuli vastaan vain aavistuksen kuumottava vanha hautausmaa! Hrrr!

Pyhän Ristin hautausmaan vanhimmat osat ovat 1600-luvulta!

Lohja Spa & Resort sijaitsee Lohjanjärven rannalla, ja paikalla on ihan uimarantakin. Mutta mikä parasta, rannalla on myös avanto! Enäähän ei jäitä ollut, mutta vesi oli kyllä melkoisen jäätävää.

Veikkasin veden lämpötilaksi kahdeksan astetta, mutta jälkikäteen ajateltuna se taisi olla kylmempää. Vertailin veden lämpöön muissa järvissä nyt, eikä yli kuutta astetta näyttänyt olevan missään.

Ihan kuin kylpyvettä. Juujuu on on.

Allasosastolla on seitsemänasteinen kylmäallas, joten kylmään veteen pääsi sisälläkin. Lisäksi sieltä löytyy erilaisia saunoja, pari poreallasta, lämmin allas ja iso allas, jossa pystyy väkimäärästä riippuen myös uimaan. Vesijuoksu oli vähän haastavaa, koska piti mennä lyhyttä päätyä eestaas allasprofiilin takia.

Lohja Span allasosasto on tosi kiva, ja voittaa selvästi esimerkiksi Aulangon, Haikon ja Yyterin. Aikamoinen hullerbuller siellä oli, mikä oli vallitsevassa tajunnantilassa hiukan raskasta. Mutta rasittuneille on onneksi tarjolla K18-kylpemistä pe- ja la-iltaisin.

Ylemmässä kuvassa kuvausrekvisiittaa, tässä oikeasti maistoinkin. Mutta pöh, ei ollut ihan mun makuun.

Miinusta on annettava Lohja Span aamiaisesta, joka oli ankea, sekä rantatalojen ilmastointiputkien rakenteesta. Jälkimmäkset nimittäin kantoivat ihan kaikki äänet viereisestä huoneesta niin, että tuntui siltä kun koko kuusihenkinen kovaan ääneen pajattava perhe olisi seissyt sänkymme vieressä.

Aamu-uinti ja maisemat järvelle kuittasivat kuitenkin aika paljon! Aamulla en enää tohtinut jonkkaan, mutta kylmäaltaassa tuli silloinkin puljattua.

Lohja Spa & Resort

Pikkuharmeista huolimatta viihdyimme Lohja Spa & Resortissa oikein hyvin, ja vaikka emme varsinaisesti levänneinä sieltä palanneetkaan (kun ei maltettu nukkua!), pikku lomanen kuitenkin rentoutti kivasti.

Vaikka parasta oli se, että saimme olla pitkästä aikaa keskenämme, jäi kylpylästäkin sellainen olo, että ihan toivon pääseväni sinne uudelleen.

*

Olen käynyt Lohja Spassa pressimatkalla, mutta tämä reissu oli omakustanteinen.