Jos seuraat mua instassa, olet jo lopen kyllästynyt näihin joogahaastekuviin. Sori siitä. Olen nyt harrastanut kotijoogaa enemmän tai vähemmän joulukuusta saakka ja pistin tähän postaukseen kehiin plussia ja miinuksia. Ninan verkkareissa joogahaastePlussat

 • Tulee treenattua edes vähäsen joka päivä – hassun asennon kuvaamista edeltää lämmittelysessio, ja edes semi-onnistuneen kuvan ottaminen vaatii yleensä ihan muutaman otoksen. Vahingossa joogailee ihan mukavan pätkän.
 • Kotona harjoittelu: kustannustehokasta ja ajankäytöllisesti fiksua. En ole ikinä aikaisemmin kyennyt tähän. Ilmeisesti uusien temppujen opettelu, niiden kuvaaminen / videointi ja tuotoksen julkaisu ovat mulle hyvä liikkeellepaneva voima.
 • Mukavuusalueelta poistuminen. Jos joogaisin ilman instagramin haasteiden mitä ihmeellisempiä asanakäskyjä, tekisin varmasti vain jotain tuttua ja tylsää ja kyllästyisin heti. Nyt tulee testailua jos jonkinlaisia väännöksiä ja tasapainoiluja. Mikä sen hauskempaa kuin oppia uusi temppu!
 • Inspiksen levittäminen. Olen kuullut useamman ihmisen innostuneen joogaamaan seurattuaan näitä mun touhuja riittävän kauan.
 • Joogayhteisö instagramissa on kannustava ja aktiivinen. Joissain haasteissa myös houstit eli haasteiden vetäjät jaksavat nähdä vaivaa ja käyvät tsemppaamassa osallistujia kommenteilla. Kanssajoogeilta voi myös kysyä vinkkejä ja heidän kuviaan ja varsinkin videoitaan seuraamalla oppii kaikkea hauskaa.
 • Siivoaminen. Tulee raivattua edes tuo parin neliön alue kuapin edestä about kerran päivässä.
 • Oma hetki – ilman sometusta. Tai siis melkein ilman, koska someenhan se setti sitten lopulta päätyy. Mutta on niin helppo lasten nukahdettua heilahtaa sohvalle, ottaa luuri käteen ja kadota tuntikausiksi ei-minnekään. Päivittäinen joogahetki lyhentää tuota kooma-aikaa, muttei kuitenkaan kuluta sitä kokonaan.
 • Notkeus, voima, tasapaino, kehon hallinta, core, keskittymiskyky. Kaikissa parannusta sitten joulukuun.
 • Selfie-timerin käyttö. Itsensä videoiminen ja videoiden sietäminen. Taitoja, joita tarvitsee yllättävän usein. Varsinkin jos on Teräsmeduusa.
 • Edelliseen viitaten kuvissa voi esitellä hienoja asuja.

Ninan verkkareissa joogahaasteMiinukset

 • Kotona olet yksin. Ohjaaja ei auta. Miestä ei kiinnosta. Kissoja kiinnostaa, eivät silti osaa avustaa. Riskinä on tehdä jotain auttamattoman väärin ja hajottaa itsensä.
 • Kuvaaminen on aika rasittavaa. Viritellä luuria jakkaralle, yrittää mahtua kuvaan, saada taimattua itsensä rullalle juuri itselaukaisijan naksahtaessa tai vaihtoehtoisesti ottaa videota ja siitä kuvakaappauksia kuin viimeistä päivää. Aina ei tule keskityttyä kunnon suoritukseen vaan siihen, mille kuva näyttää.
 • Toispuoleisuus ja harjoitusten loppuun viemisen hankaluus ovat haasteita juurikin siksi, että treenin tekee kuva tai video edellä. Tunnustan! Saati siis, että tekisi jonkun loppurentoutuksen. Sen paikalla on lattialla retkottaminen ja kuvakansioista sopivan setin etsiminen, käsittely ja sometus.
 • Kotona treenaaminen, vaikka sitä nyt ihan mielellään teenkin, on vähän torspoa verrattuna siihen, että lähtisi jonnekin. Keskittyminen harjoitukseen saattaa olla hankalaa, jos perhe elämöi, tiskikone huutelee täyttäjäänsä tai joku vaikka katsoo vieressä telkkaria.
 • Siivoaminen. Meillä on aika sotkuista. Niin että jos aikoo a)treenata ja b)kuvata sen treenin, on pakko lämmitellä lelunkeräily- ja pölykoirien puhaltelujumpalla.

Ninan verkkareissa joogahaaste

Lopuksi todettakoon, että plussat ovat ehdottomasti vahvemmat kuin miikat ja suosittelen kotijoogaa ja joogahaasteita kaikille. Jos kehonhallinta ei ole kovin hyvä, et ole aikaisemmin joogannut tai tehnyt muita vastaavia kehonpainotreenejä tai muuten vain meno hirvittää, kahlaa instasta mahdollisimman helppoja haasteita tai tee kovempien haasteiden liikkeistä yksinkertaistetut versiot. Ohjaajat ovat yleensä aina kovia guruja, eikä kyseessä ole kilpailu heitä tai muita joogeja vastaan.

Tärkeintä on tehdä kivoja treenejä, parantaa kondista eikä huonontaa sitä ja kokea onnistumisen iloa. Liikkeelle pääsee hakemalla esimerkiksi #yogachallenge #beginnersdoyouyoga ja sitten vaan aloittamalla jostain. Haastekieli on yleensä englanti, mutta sitä ei kannata säikähtää. Kuvat ja videot puhuvat puolestaan. Nopeasti huomaa olevansa koukussa.

***

Yes I am still into these yoga challenges on Instagram.