Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Tällä viikolla verkkoon on tarttunut kaikenlaista purtavaa, ja kyllä siellä joku kalakin polskii. Lopussa varoituksen sana!

Benella-siika

Kävimme meduusatiimillä maistelemassa Raision ja kotimaisten kalankasvattajien brändäämää kasvattua Benella-siikaa. Suomalaiset sopimuskasvattajat kasvattavat siikaa kasvatusaltaissa, ja fisut saavat syödäkseen Itämeren ravinnekuormaa vähentävää rehusekoitusta. Kasvatettu kotimainen siika on WWF:n kalaoppaan vihreällä listalla, joten mikäli kala kuuluu ruokavalioosi, tätä siikaa voi syödä vähintäänkin verrattain hyvin omintunnoin.

Juures – arjen voimaruokaa

On syksy ja kotimaiset juurekset ovat parhaimmillaan. Jos et keksi, mitä ihmettä murkuloista kokkaisi, avuksi tulee Vegetreenari-blogista ja Vegeä-keittokirjasta tuttu Linda. Tuore Juures – Arjen voimaruokaa -kirjaa paljastaa parhaat juuresreseptit. Uunituoreen kirjan voit hankkia omaksesi vaikkapa täältä.

Meduusoista ruokaa

Helsinkiläinen villiruokaravintola Wild arvuutteli taannoin somessa, mitä uutta elintarviketta kuvassa oli. Kauhistukseksemme saimme tietää, että Itämeren meduusatkin olivat joutuneet lautaselle! Olemme pöyristyneitä serkkujemme kohtalosta, ja haluamme täten muistuttaa, että Teräsmeduusat EIVÄT sovellu ravinnoksi ja aiomme pistää kampoihin moista yrittävälle!