Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Luontoon, hus!

Lauantaina vietettiin Suomen luonnon päivää. Terikset suuntaavat täältä asfalttiviidakosta Espooseen kuullessaan luonnon kutsuvan kuiskinnan. Kyllä, Espooseen. 

Nuuksio

Kansallispuisto kaupungin nurkilla, totta maar! Nuuksiossa kelpaa juosta, haikata, uida ja grillailla. Löytyy niin käymätöntä korpimaata kuin helppoa hiekkatietäkin, ja nuotiopaikkoja evästaukoja varten. Suomen luontokeskus Haltiassa voi tutustua näyttelyihin, jotka käsittelevät – arvasit, Suomen luontoa!

Lue myös Sofian fiilistelyä Nuuksiosta.

Espoon saaristo

Espoon kaupungin ulkoilusaariin lähteäkseen ei tarvitse olla veneenomistaja, vaan niihin pääsee kätevästi yhteysaluksilla. Toki osa saarista on tavoitettavissa vain omalla veneellä. Muihin kuin kaupungin saariin pääsee esimerkiksi kuulumalla pursiseuraan tai vuokraamalla saaresta mökin, tai jopa koko saaren. Suosittelemme Estholmenia Suvisaaristossa, tutustu myös Isoon Vasikkasaareen.

Estholmen, elokuussa.

Saariston etuna muihin luontokohteisiin nähden on tietenkin ihana meri!

Metsään Lidlin kautta

Luonnossa hengailusta tulee paljon miellyttävämpää kunnollisilla varusteilla. Lidl, tuo meduusain virallinen vaatehtimo, tuo ensi torstaina myymälöihin vaellus- ja ulkoiluvarusteita. Teristen testiryhmä Lotta ja Sofia kävivät tyyppaamassa kamat Nuuksiossa.

Valikoimassa on vaellushousut miehille ja naisille, ulkoilutakkeja, vaelluskengät, tekniset sukat sekä sadesuojallinen selkäreppu. Kaikki tuotteet vaikuttivat kelvollisilta.

Erityistesti kiitämme 3 in 1 -ulkoilutakkia, juuri muunneltavuuden takia, sekä housuja, jotka kerrankin mahtuvat reisistä ja hanurista, ja silti istuvat myös vyötäröltä!

Kyldyyriä 1: R&A Altaalla

Syksyisessä Helsingissä tapahtuu vaikka mitä! Eräs hienoimpia tapahtumia on Rakkautta ja Anarkiaa -leffafestari, joka tänä vuonna järjestetään 14.–24.9. Ennakkoon hyviä leffoja pääsee fiilistelemään, kun R&A ja Allas Sea Pool järjestävät aiempien vuosien elokuvista ilmaisnäytöksiä 1.–3.9. Ensimmäisenä iltana näytetään indiehitti Francis Ha, toisena huikea Beasts of the Southern Wild ja sunnuntaina vielä Almodóvarin hämmentävä pläjäys Iho jossa elän. Mukaan mahtuu 2000 ensimmäisenä saapunutta, kannattaa siis olla ajoissa liikkeellä!

Kyldyyriä 2: Sinkkuelämää

Telkkarikanava Avalle kulttuuri- ja sivistystyön palkinto, ehdottavat meduusat. Kanava nimittäin luuppaa Sinkkuelämää-sarjaa TAUOTTA. Ainakin kolmatta kerran täysin putkeen esitettävä sarja lähti uudelle kierrokselle jälleen tänä perjantaina. Vielä ehdit mukaan!