Meduusan verkossa on ajankohtainen katsaus kiinnostaviin juttuihin netissä ja irl.

Viime päivinä olemme ahtaneet napoihimme kesän ruoka- ja juomauutuuksia.

#kreisikesä tulee

 Tiesitkö, että me Terikset olemme suuria Lidl-faneja? Siksi olimmekin varsin innoissamme, kun saimme kutsun Lidlin #kreisikesän avajaisiin maistelemaan kauden uutuusherkkuja.

Mitä Lidl-kansa sitten syö kesällä? No grilliherkkuja tietenkin! Black angus
-burgerpihvit ja briossisämpylät löytyvät taatusti myös Teristen lautasilta monta kertaa kesän aikana. Meidät saatettiin ehkä nähdä santsaamassa tapahtuman grillibuffetin makkara- ja lihajonossa useaankin kertaan.

Aivan yhtä suurella innolla emme suhtautuneet tarjolla olleisiin kesän uutuusjuomiin. Seljankukkaa, laventelia, aloe veraa ja terveellisyyttä? Juomme mieluummin olutta, kiitos! (Ei hätää, Lidlin kesäuutuuksissa on myös olusia.)

 

Kauraa kansalle

Kuulitte sen meiltä: kaura on uusi punajuuri. Kauraa on nyt kaikessa: aamiaisjutuissa, kahvissa, smoothieissa. Ja monet valmistajista ovat kotimaisia! Lotta ja Sofia piipahtivat Food for Media -tapahtumassa maistelemassa muun muassa näitä kauraisia uutuuksia:

Yosan Overnight Oatsit ovat laiskan mutta tuorepuuroa mielivän ihmisen mieleen. Makuja on kaksi: mansikka-mustaherukka ja omena, joista etenkin jälkimmäinen oli todella hyvää. Kotona tehdyn tuorepuuron tatinaista rakennetta overnight oatsit eivät tavoita, mutta toisaalta – kuka ikinä jaksaa laatia kotona tuorepuuroa?

Plantin Oat Smoothieiden maut jakoivat testiraadin mielipiteet. Sofia ihastui vadelma-lakritsi-smoothieen, Lotta taas mango-sitrukseen. Kurkku-meloni-smoothie tuomittiin liian freesinä ja kurkkuisena kuulumaan epäilyttävien terveystuotteiden kategoriaan.

Pauligin kaura- ja mantelimaitopohjaiset Frezza-kahvijuomat saivat Teriksiltä yksimielisen hyväksynnän. Todella hyvää! Vegaaniset juomat sisälsivät myös säällisen määrän kofeiinia (40 mg/100 ml), mikä meillä kahviaddiktipiireissä on varsin tärkeää. Kasvimaidon makukaan ei tullut liiaksi läpi.