Kohti Karhunkierrosta

Mitä liikkuu päässä, kun pitäisi startata elämän ensimmäiselle ultramatkalle kuukauden päästä?

Nuuksio Classicin maalissa 2016.

Kauhu.

Muutaman kerran päivässä havahdun siihen, että kohta se Karhunkierros on jo täällä. Neljän viikon päästä pitäisi juosta 53 kilometriä Kuusamossa. En koe olevani valmis. Mutta toisaalta en koe ikinä olevani valmis mihinkään, ja aina on hengissä selvitty.

Treenin puolesta alkuvuosi on ollut vaihteleva mutta ihan säällinen. Alkuvuoden työuupumuksen vuoksi jouduin vähän himmailemaan treenejä, mutta pidempää rauhallista treeniä on tullut onneksi tehtyä edes jonkin verran. Kyykkäämisen ja lyhyiden spurttien päälle on tullut ihan kelvollisesti pidempiäkin lenkkejä.

Innostus.

Kauhistuksen väleihin mahtuu myös aitoa innostusta. On mahtavaa mennä kokeilemaan omia rajojaan! Rankkaa se varmasti on, mutta siitähän tässä maksetaan. Jos saan tämän “lasten ultran” kunnialla purkkiin, mieli alkaa varmasti haluta pidemmille matkoille.

Vaarojen maratonin maalissa 2017. Kaikilla on maaliintulo-signaturemuuvssit, meikäläisellä näemmä tällainen puoliahdistunut “jee ota kuva” -poseeraus.

Sijaistoiminnot.

Varsinaisen treenaamisen ohella olen keskittynyt vähän turhankin paljon sijaistoimintoihin, joiden parissa pusaamisesta tulee olo kuin olisi merkittävästi edistänyt osallistumistaan kisaan, vaikka oikeasti kyse on vain pikkuseikoista: olen suunnitellut playlistia rankkoihin hetkiin, hankkinut kestomakkaraa evääksi, ostanut uuden juoksurepun. Lukenut omia kisakertomuksiani Vaaroilta ja Nuuksiosta ja fiilistellyt menneitä onnistumisia .

Varusteasioissa on vielä yksi iso kysymysmerkki: trikoot. Tajusin pari päivää sitten, että minulla ei ole yksiäkään ehjiä juoksutrikoita (olen viimeisen vuoden juossut nelisen vuotta vanhoissa trikoissa, joihin tuli viime kesän Jukolan viestissä iso reikä sisäreiteen…). Mutta mistä löytäisi napakat trikoot, jotka a) eivät valuisi koko ajan takamuksen ja reisien kohdalta mutta b) eivät kirraisi pohkeista niin, että verenkierto häiriintyy? Suosituksia otetaan kernaasti vastaan.

Previous

Tekniikan puute = tehokkaampi treeni

Next

Meduusan verkossa 2/2018

2 Comments

  1. Leena

    Itse en enää osta muita kuin Neproja. Saturnus-trikoot on parhaat pöksyt ikinä https://www.wearnepra.com/collections/nepra-activewear/products/saturnus-tights-nepra?variant=7814952197

    Jos tykkää napakammasta, kannattaa kokeilla Terra-trikoita. Mutta Terrasta pitää tai ottaa numeroa isompi koko, jotta ne saa pingotettua jalkaan. https://www.wearnepra.com/collections/nepra-activewear/products/terra-tights-nepra

    Myös treenipaitoja ja erityisesti Juno-pitkähihaista voin suositella. Hyvin leikatut mallit on mukavia päällä. Ja mikä parasta: vaatteet toimitetaan suoraan postiluukkuun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén