“Olisit voinut myös lähteä mukavalle lomalle”, virkkoivat joukkuetoverit.

Terveisiä Leviltä! Lähdin pienelle lomalle Vuorenvarma-Annin kanssa. Matkakohteeksi valikoitui pääasiassa halpojen lentojen houkuttamana Levi. Lappiin tuleminen marraskuun alussa on pientä riskipeliä, sillä kelistä ei voi tietää, eikä sesonki ole vielä käynnissä. Laskettelemaan ei ihan vielä pääse, mutta monenlaista muuta puuhaa onneksi löytyy.

Ensimmäinen päivä oli huikean kaunis. Lokakuun sateiden ja mälsyyden jälkeen tuntui kuin olisi tullut toiseen todellisuuteen. Aurinko paistoi, pakkasta oli 15 astetta ja lunta maassa kymmenisen senttiä. Kun saimme Kittilässä auton alle ja kamat kämppäämme, otimme fatbiket alle ja lähdimme kiertämään Levitunturia.

En ole aikaisemmin ajanut läskipyörällä, mutta arvatkaa vain haluanko nyt akuutisti sellaisen myös kotiin! Mahtava peli! Rytyytimme menemään talvipyöräilyreittejä sekä reitiltä eksyttyämme myös melkoisen haastavia kapeita pitkospuita ja helvetinmoista kivikkoa. Matkaa tunturin kiertämisessä kertyi parikymmentä kilometriä, helpommallakin olisi varmasti päässyt mutta kuka mitään helppoa haluaa. Teräsmeduusa-toverit tosin kuittailuista, että meikäläisen käsitys hauskasta lomasta on hieman kieroutunut.

On hieman noloa myöntää, että olen vasta elämäni toista kertaa Lapissa. Edellisen kerran olin Levillä duunin takia enkä ehtinyt nauttia ulkona olemisesta laisinkaan. Tällä reissulla taidetaan ottaa kaikki takaisin sitten korkojen kera.

Fatbiket vuokrasimme Juusolta Aslakin liikkeestä, kiitos neuvoista ja fillareista!