Muijat*, ryhtiliike. Siis ulkonäköasiaa. Naisen* vartalo on huikea. Sillä voi tehdä vaikka mitä ja lapsiakin, useimmiten. Tänään se on erilainen kuin eilen. Turvonneempi, kankeampi, vauhdikkaampi tai vaikka mustelmaisempi.

Nyt seuraa uutispommi: jokainen vartalo on myös erilainen. Näyttää erilaiselta, toimii eri lailla kuin vieruskaverin kroppa.

Jos saa lapsen, vartalo venyy, vanuu ja sitten palautuu. Uutispommi 2: tässäkin vartalot käyttäytyvät eri tavoin. Myös sama kroppa eri raskauksien aikana ja jälkeen.

Luin juuri Lilystä blogipostauksen, jossa timmi tuore äiti esittelee timmiä kroppaansa tuoreeltaan synnytyksen jälkeen. Hyvällä tuulella hänen kirjoituksensa voisi tulkita niin, että joskus joillakin ihmisillä vartalo palautuu tosi nopeasti entisiin mittoihinsa synnytyksen jälkeen. Että se on ok. Huonolla tuulella bloggausta saattaisi pitää huomiohakuisena läskivihapostauksena.

Bloggaaja, sanon sulle: oot upee. Sanon, koska siitä tulee huomattavasti kivempi olo kuin siitä, että alkaisin tylyttää sua. Kivempi mulle, kivempi sulle. Kokeile sinäkin sanoa samaa kavereille/lukijoille/vastaantuleville/sukulaisille. Näin me ehkä hissuksiin vähennettäisiin tätä turhaa oman ja toisten ulkonäön suomimista ja voitaisiin keskittyä olennaisempiin asioihin elämässä.

Lapsen saamisen jälkeen on yleensä hiton sekaisin ja hormonipäissään ei välttämättä ihan terävimmillään. Annettakoon siis armoa asiasta jos toisesta vouhkaaville siskoille. Mutta yks juttu: ei tuomita toisia eikä omaa peilikuvaa. Sä oot upee. Mä oon upee.

Omaa kroppaansa saa toki muokkailla suuntaan jos toiseen haluamallaan tavalla. Sitä saa esitellä jos tykkää niin tehdä. Terveellisyyteen kannattaa pyrkiä. Ja jos toisten kropat aiheuttavat stressiä/paineita/pahaa oloa/jotain muuta negatiivista, ei niitä kannata katsella.

Mä oon upee. Sä oot upee. Tämän opin viikonloppuna WoW Finland -festareilla mahtavalta hiphop-opelta Sonya Lindforsilta. Otin käyttöön.

*Koska aina pitää olla disclaimer, päteköön tämä myös muihin sukupuoliin kuin naisiin.

***

Don’t you just hate it when people diss each other. Show some love, people.