Kuka on tuo outo ihminen, joka sietää epävarmuutta ja ostaa kamalia vaatteita?

Pienenä en olisi halunnut lähteä kotoa minnekään. Jouduin lähestulkoon paniikkiin jos piti jäädä jonnekin vieraaseen paikkaan yksin, pahinta vielä ilman perhettä. Jossain välissä sitten onneksi keksin, että välillä on oikein hyödyllistä painua pois kotoa (pisimmillään yhdeksi vuodeksi) ja aloin nauttia muualla olemisesta – ja sen mukanaan tulevasta selkeämmästä kuvasta omaan elämään.

Yksi omien reissujen tärkeimpiä oivalluksia on ollut, että en koskaan pääse itsestäni eroon. Loma-minä toki voi olla hieman erilainen kuin arki-minä, mutta sama luusäkki ja sama pää siellä kuitenkin on. Yritän myös aina tarkkailla, mitä loma-minä voisi opettaa muuhun elämään. Loma-minä jaksaa kärsivällisesti istua bussiasemalla keskellä ei mitään odottamassa, arki-minä saa hepnadit kun spora on minuutin myöhässä. Loma-minä sietää epävarmuutta ja suunnittelemattomuutta, arki-minä on melkoinen kontrollifriikki.

Ihan kaikessa ei loma-minää kannata kuitenkaan uskoa: arki-minä tietää kyllä paremmin, millaisia vaatteita sitä oikeasti pitää. Eikä koosta ruokavaliota oluen ja viinin ympärille.

Tällä hetkellä olen Valenciassa Teristen kanssa kissavahtina. Keittelen kahvia ja fiilistelen kolmenkympin kieppeille nousevaa lämpötilaa. Kuulumisia kannattaa väijyä instagramissa häsällä #ALERTAmedusas, postauksia varmana tulossa saitille paljon.