Liikunta ei lisää tunteja päivääsi

Tiedättehän ne arjen reippaat sankarit, jotka hehkuttavat kolmen tunnin aamulenkin jälkeen, kuinka treeni tuo lisää tunteja päivään? Täyttä soopaa!

Oma kokemukseni on päinvastainen. Treeni on järjetön aikasyöppö! Otetaan esimerkiksi vaikka eilinen. Lähdin seitsemän jälkeen fillaroimaan töihin (30 min). Töistä lähdin neljän jälkeen, salilla olin puoli viisi. Treenin ja sosialisoinnin jälkeen kello olikin puoli seitsemän. Sitten fillaroin kotiin (toiset 30 min).  Kotona suihkuun ja ruokaa ääntä kohden, pari jaksoa Sixiä, ja lopulta vähän ennen kymmentä sänkyyn lukemaan ja nukkumaan. Voisiko joku näyttää, missä lymyävät ne ylimääräiset tunnit joita treenaaminen toi?

Toki liikunta tuo lisää virkeyttä ja sitä kautta paljon positiivista elämään ja toivottavasti pidennystä elämän loppupäähän, mutta lisää tunteja päivään se ei todellakaan tuo. Se tuo lisää sumplittavia menoja ja alituista pyykkäämistä. Tarpeen nukkua aiempaa enemmän. Halun käyttää entistä isomman osan valveillaoloajasta syömiseen.

Palataanpa vielä noihin alussa mainitsemiini hehkuttajiin. Oletteko huomanneet että he ovat yleensä yritysmaailmassa menestyviä Ironmanille treenaavia miehiä, joilla on todennäköisesti kotona rouva hoitamassa lapset ja ruokahuollon? Onkohan tuo “liikunta tuo lisää tunteja päivään” enemmänkin itselle kohdistettu selitys sille, miksi liikuntaan laitetaan niin helvetisti aikaa?

Jos pitää tehdä hokemia liikunnan ja ajan suhteesta, viisaampaa olisi valita vanha kunnon “liikunnalle ei löydy aikaa, vaan sille tehdään aikaa”. Ainakin se olisi hieman realistisempi.

 

Follow my blog with Bloglovin

Previous

#apinahaaste eli treenaa mun kaa

Next

Päästäkääs lapset täti leikkimään!

4 Comments

 1. Olet asian ytimessä.

  Mulla on vielä semmoinenkin ongelma, että liikunta ei varsinaisesti piristä. Tai piristää se, mutta keskipitkällä aikavälillä siten, että arjessa olen pirteämpi. Heti liikuntasuorituksen jälkeen haluan nukkumaan.

  Niin että juokse siinä aamulenkkejä sitten kun koko loppupäivä menee pohtiessa sitä, saako potkut, jos vähän vain käpertyy työpöydälle nukkumaan ja vetää näppiksen peitoksi.

  • Lotta

   Joo, aamuliikunta on kauheaa. Loppupäivän on ihan naatti ja nukahtelee työpisteelle 😀

 2. Täällä Joensuussa mulla onneksi on tosi lyhyt matka salille, mutta Kroatiassa salireissuun (sis. matkat, itse treeni, pukuhuoneessa ja venyttelyyn yms. kuluva aika) meni keposesti kolme tuntia. Ja siihen päälle vielä kotona suihku, ruoka, pyykkihommat jne.. Vähän teki tiukkaa välillä sopia muita menoja samalle illalle. 😀

  • Lotta

   Liikkuminen paikasta toiseen voi viedä älyttömästi aikaa. Sen takia mä menenkin pyörällä enkä julkisilla (ja haaveilen autokouluun menemisestä että voisi joskus ajaa treeneihin) 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén