Nythän kävi niin, että Lotta postasi ensin ilmeisesti blogeissa pyörivän “ystäväkirjahaasteen”, ja sen jälkeen siihen tarttui Sofia. Ja sitten tuli olo, että voinko tässä nyt itsekään jäädä meduusaksi rannalle. No en voinut!

Toinen syy on tietysti siinä, että lähden huomenna 10 päiväksi Meksikoon ja paitsi että haluan leijua matkallani täällä (HÄHÄÄ! Mutta miks ne pakkaset loppui just, kun olis voinut toivotella sitä hajoamista pakkasiin?), ajattelin naputella jotain sisältöä ennen lähtöäni. Eikä tässä vaiheessa sunnuntai-iltana oikein lähde ideoita. Niinpä niin. Haen kaljan ja kerron teille itsestäni jotain juttuja.

Horoskooppi? Rapu. En ole tippaakaan sellainen, millaisiksi ravut horoskoopeissa käsittääkseni kuvaillaan. Sanon käsittääkseni, sillä vaikka tuhlaan aikaani monenlaiseen järjettömyyteen, en sentään lue horoskooppeja.

Paras juoma? Kalja. Musta kahvi. Saskia-vissy. Muuta ei aikuisen tarvitsekaan juoda.

Lempiväri? Oranssi, paitsi vaatteissa ja sisustuksessa ehkä lähinnä musta ja harmaa.

Lempiruoka? Olen vaihtelun ystävä. Tänään voisin vastata vietnamilaiset kesärullat, eilen ehkä lasagne, toissapäivänä sushi, huomenna varmasti tacot. Yleensä hyvän ruoan tunnistaa tosin siitä, että siinä on runsaasti chiliä ja korianteria.

Lempinimi? Kun olin lapsi, jotkut kutsuivat Miikkulaiseksi, mutta sittemmin ainoat lempinimeni ovat muutamassa levottomassa messenger-ryhmässä, enkä paljasta niitä tässä.

Suosikkivuodenaika? Kesä. Parasta olisi, jos olisi aina lämmintä ja aurinkoista, muista vuodenajoista viis. Olen aina ollut tätä mieltä.

Lempieläin? Yksilöistä meillä asuva koira, muuten on varmaankin vastattava mantis shrimp. Oatmeal kertoo miksi.

Kirjasuositus? Tämä on vähän kuin lempiruoka, joka päivä olen suosittelisin eri kirjaa. Mutta yleisesti suosittelisin kaikille tietokirjallisuuden lukemista, parhaimmat tietokirjat yltävät kaunokirjallisuuden tasolle ja lisäksi oppii vaikka mitä kiinnostavaa. Yuval Noah Hararin Homo Sapiens ja Homo Deus ovat erittäin kova pari.

Suosikkileffa? En ole oikein elokuvaihminen, vaikka haluaisin olla. En useinkaan erityisesti pidä näkemistäni elokuvista enkä varsinkaan jaksaisi katsoa niitä uudelleen. Reservoir Dogsista pidin kyllä nuorempana, ja R&A-festareilla olen nähnyt monta aika hyvää, joiden nimiä en muista. Suurin osa elokuvista on joka tapauksessa tuskastuttavaa roskaa.

Lempimusiikki? Musiikkimakuni on ehkä yhdellä sanalla kuvaten sekava. Voin hyvin samana päivänä kuunnella Kumbia Queersia, Rytmihäiriötä, Willie Nelsonia, Antti Tuiskua, Aivolävistystä, Sepulturaa, Eminemiä, Leonard Cohenia ja Bachia, noin muutamia mainitakseni.

Onnennumero? Onnesta en tiedä mitään, mutta pidän numerosta 3 ja monista luvuista, missä se on, kuten 13 ja  33.

Hajuvesi? En ole tällä saralla ollenkaan harrastunut, mutta melkein kaikkia ikinä hankkimiani tuoksuja yhdistää se, että ne tuoksuvat verigreipille.

Laukku? Kantoväline. Yleensä tosin reppu tai kangaskassi. Yritin joskus hetken kiinnostua käsiveskoista, mutta ei siitä tullut mitään, kun en vaan kiinnostunut.

Auto? Neljä pyörää ja ratti. En erota Opelia Jaguarista (tosi juttu, joka perustuu siihen, miten meinasin kerran mennä väärän auton kyytiin, koska sekin oli epämääräisen autonvihreä ja siinä oli neljä pyörää ja ratti, ja oli kuulemma Jaguar, vaikka Opeliin piti mennä. Ahaa). Eri polkupyöristä voisin sen sijaan jaaritella helposti pari tuntia.

Tapa viettää vapaailta? No kaljallahan sitä olisi kiva olla mutta oikeasti olen treeneissä tai valmentamassa tai uimahyppäämässä tai koiran kanssa ulkona ja sitten ruokapöydän kautta nukkumassa.

Viimeksi itkin? Viime viikonloppuna ystäväni hautajaisissa. Itken harvoin, mutta hautajaisissa kyllä aina.

Viimeksi nauroin? Äsken, kun luin internetistä hassun jutun.

Viimeksi kehuin? Todennäköisesti joko koiraa, miestä tai itseäni. Itseäni siitä, että sain tehtyä tempauskompleksia 50 kg:lla, vaikka ruumis oli väsynyt ja epäilin, ettei tulisi mistään mitään.

Uskotko yliluonnollisiin asioihin? En. Vaikka nuorena kieltämättä luin liikaa kaikenmaailmaan roskaa ufosieppauksista, poltergeisteista ja muusta sekoilusta.

Paras paikka maailmassa? En taida olla kovin paikkasidonnainen ihminen. Se, missä milloinkin on just hyvä olla.

Seksikkäintä minussa? Tätä pitäisi varmaan kysyä joltain muulta kuin itseltäni.

Lempijutut tällä hetkellä? Huomenna Meksikoon! Ystävien häät, kesä tulee (sittenkin!). Serial Killers -podcast. Oma lauma.

Jos uskaltaisin niin? Hakisin uusia töitä. Osin kyse on kyllä siitä, etten ole ehtinytkään, mutta olen myös pähkäillyt, minkä alan hommia uskaltaisin seuraavaksi hakea, kun haluaisin tehdä jotain uutta ja jännää. En pelkää melkein mitään mutta työmarkkinat ahdistavat. Yöök.

Maailmankatsomukseni? Tässä voisin lainata esim. Kurt Vonnegutia: “There’s only one rule that I know of, babies – God damn it, you’ve got to be kind.” En kuulu kirkkoon enkä pidä uskonnoista, paitsi esteettisessä ja pällistelymielessä katolisuudesta.

Mottoni? Männessä näkköö.

Erityistaitoni? Olen hiukan tyhmänrohkea ja myös vähän yllytyshullu.

Mitä teen ensi vuonna? Matkustan, luultavasti vaihteeksi taas vähän opiskelen, toivottavasti teen kiinnostavia töitä.

Keräilen? Outoja harrastuksia, jänniä kokemuksia.

Karmein paheeni? Jos minulla on vähän luppoaikaa, alan helposti tuhlata sitä määrättömästi aivan älyttömiin juttuihin (typerien internet-keskustelujen seuraaminen, omituisten juttujen googlailu, lukuisten wikipedia-artikkelien lukeminen, sarjamurhaaja-aiheiset podcastit), vaikka pitäisi ihan just kohta tehdä asiallisia hommia.

Ihanin ominaisuuteni? Olen peloton ja minulla on rautainen itsetunto. If Dennis Hopper can do it, I can do it!

Tämä saa minut onnelliseksi? Oma lauma, ajatus lomasta, uudet seikkailut.

Kirja ja biisi, jotka olisin halunnut itse kirjoittaa? Kirjasta en oikeastaan tiedä, en oikein osaa pitää kirjojen kirjoittamista kauhean kummoisena juttuna (minähän olen tehnytkin sen jo) ja tuntuu liioittelulta vastata joku huikea klassikko. Kappaleista ehkä Famous Blue Raincoat, en tosin osaa sanoa miksi.

Elämäni tähtihetki? Uskoakseni vasta edessäpäin!

Keksintö jota ilman en voi elää? Voiko nykyihminen vastata tähän mitään muuta kuin internet? Bubbling under: olut, kahvi ja polkupyörä.

Tämä vie minulta jalat alta? Todennäköisesti joukkuetoveri, joka on ilmoittanut minut johonkin järjettömään urheilukilpailuun.