Kun pyytää niin saa*

Omasta elämästä tulee aika paljon helpompaa kun kehtaa pyytää.

Minun on aina ollut vaikea pyytää mitään. Apua, neuvoja, kavereita tekemään jotain kivaa, jotain mitä minä haluan. En kehtaa häiritä muita, en ole ansainnut sitä mitä tekisi mieli pyytää, mitä jos en oikeasti haluakaan sitä mitä kuvittelen haluavani? Ristiriitaista kyllä, ilahdun aina kun joku toinen pyytää jotakin, ja vastaan pyyntöön mielelläni jos se vain on jollakin tavalla mahdollista.

Viime vuosina olen kuitenkin yrittänyt opetella kehtaamista ja pyytämistä. Ja voi pojat, onpa se tehnyt elämästä parempaa!

Kuten moni teistä oletettavasti tietää, olen syksystä saakka kipuillut aika paljon sen kanssa, mitä ja miten haluan tehdä töitä ja käyttää aikaani. (Jos ette tiedä niin tiivistelmä: jouduin työttömäksi, tein kaikenlaista silppuhommaa, päätin ryhtyä yrittäjäksi.) Sen sijaan että olisin suoraan hyväksynyt mitä minulle tarjotaan, olen aina esittänyt myös omia toiveita ja pyyntöjä. Ja niihin on lähestulkoon aina vastattu myöntävästi. Wow such magic! Ehkä helpoin tapa tuntea hallitsevansa omaa elämäänsä vähän paremmin.

Pyytäminen toimii hämmästyttävän moneen asiaan. Töihin. Treenaamiseen. Seksiin. Lounaan syömiseen.

Ei ole kyse siitä, että pitäisi saada jokainen oma toive läpi hinnalla millä hyvänsä. Järkevä saa ja pitää olla, mutta kukaan muu ei voi tietää mitä minä tahdon, ellen sitä kerro. Ehkä kaikki pyynnöt eivät mene läpi, mutta ei se mitään. Ainakin tuli kysyttyä, ja se on parempi kuin mäyliä sitten jälkikäteen että olisipa sittenkin pitänyt.

Sanon aina että en halua antaa mitään elämänhallintavinkkejä kenellekään, mutta annanpa silti. Kokeile pyytää jotakin: Nelipäiväistä työviikkoa. Kaveria mukaan treenaamaan. Apua johonkin pahasti jumittavaan hommaan. Kumppania tekemään sängyssä jotain tiettyä mikä sillä hetkellä hotsittaa. Että mennään lounaalle pizzabuffettiin eikä iänikuiseen salaattibaariin. Saattaa olla että yllätyt.

*Tämä on siis yleinen periaate omien toiveiden sanoittamisesta, ei mikään universumi antaa kun pyytää -toiveautomaatti. Sinä päivänä kun kehotan teitä tekemään aarrekarttoja ja uskomaan vetovoiman lakiin, pyytäkää, ei, vaatikaa, että laitan koko blogin kiinni.

Previous

Miksi treenaan?

Next

Mitä kuuntelen treeneissä – testissä BackBeat FIT 3150 -sporttikuulokkeet

2 Comments

  1. Saispa joskus jotain

    Teemaan liittyen uskallan siis viimein pyytää että voisitko lopettaa nuiden ällöttävien sanojen kuten mäyliä käytön (edes blogiteksteissä)? Niitä on muutama muukin mutta onneksi en muista niitä juuri nyt.

    • Lotta

      Ahhahah, katsotaan toteuttaako universumi toiveesi 😀 Olisiko ne muut ilmaukset esim. vanha mätisäkki, mälliäyskäri, tuusaaminen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén