Mitä kuuntelen treeneissä – testissä BackBeat FIT 3150 -sporttikuulokkeet

Tiedättekö sen tunteen, kun hankalinta treenien aloittamisessa on se, että ei osaa päättää mitä kuuntelisi?

Salilla joutuu kuuntelemaan sitä mitä valmentajat päättävät soittaa (ja se voi olla mitä tahansa Kikasta piripolkan kautta metalliin), mutta omissa kestävyystreeneissä ja työmatkoilla parasta on, että voi itse säädellä fiilistä ja intensiteettiä musiikin avulla.

Jos tarkoituksena on tehdä matalasykkeinen ja rauhallinen treeni, valitsen usein kuunteluun podcastin. Pidän eniten hyvin toimitettujen asiapodcastien kuuntelemisesta, ja kestosuosikkejani ovat Neil deGrasse Tysonin avaruusaiheinen Star Talk Radio, erilaisia asioita ja ilmiöitä selittävä Stuff You Should Know ja outdoor-aiheita käsittelevä Outside Podcast.

Kovemmissa treeneissä kuuntelen usein Spotifyssa luomiani soittolistoja, joilla on nopeatempoisempia biisejä. Paras tekemäni soittolista ikinä on parin vuoden takaiselle Karhunkierrokselle tekemäni KK55-lista, jolla on pelkästään fiiliksenkohottajia skeittipunkista deathmetalliin ja Alice Cooperista Top Gunin soundtrackiin. On hauska huomata, kuinka paljon musiikki vaikuttaa treeniin: kovia vetoja ei voi tehdä rauhallista americanaa kuunnellen, ja toisaalta taas ei kannata kuunnella Blood for Bloodia jos on tarkoitus pitää sykkeet pk1-alueella.

Oma lukunsa on työmatkapyöräily, jonne valitsen usein musiikit tai podcastin fiiliksen mukaan. Esimerkiksi kuluneen viikon aikana kuuntelin niin asiapodcasteja, norjalaisen blackmetalmuusikko Ihsahnin tuoreinta soololevyä kuin 90-luvun klassista skeittipunkkia (jonka mukana hoilaamista Keskuspuiston kanssakäyttäjiltä pyydän tässä samalla anteeksi).

Testissä Plantronicsin BackBeat FIT 3150 -kuulokkeet

En ole ikinä ymmärtänyt ihmisiä, jotka treenaavat tavan kuulokkeet korvilla. Isoja kuulokkeita en käyttäisi ikinä (etenkään koska olen kova hikoamaan päästä enkä halua tuhota vastamelukuulokkeitani treeneissä), ja normaalit puhelimen mukana tulevat nappikuulokkeet harvoin pysyvät korvissa treenatessa.

Sain Plantronicsilta testiin veden- ja hienkestävät langattomat BackBeat FIT -sporttikuulokkeet. Halusin nimenomaan langattomat kuulokkeet joissa on korvan taakse menevä pieni sanka, koska pelkät napit eivät pysy jostain syystä ikinä korvissani (puhumattakaan siitä kuinka helppoa on hukata sormenpään kokoinen nupikka kaikessa tohinassa).

Olen käyttänyt kuulokkeita nyt muutaman kuukauden melkein joka päivä: aina työmatkoja pyöräillessä ja lähestulkoon jokaisella lenkillä. Parasta kuulokkeissa on, että tietoisuus ympäröivästä liikenteestä säilyy vaikka olisi kuinka kiinnostava podcast tai parhaat punkit pauhaamassa. Kuulokkeiden Always Aware -ominaisuus päästää läpi myös ympäristön ääniä. Vastamelukuulokkeiden tuomaa umpiofiilistä kuulokkeilla ei siis saa, mutta toisaalta ehtii kuulla lähestyvät autot ja raitiovaunut ja takaa päin hyökkäävät koirat (viimeksi mainitusta ehdin somessa jo avautuakin, mutta se on eri tarina se).

Soundiltaan kuulokkeet ovat yllättävänkin täyteläiset. Bassoa on runsaasti, mikä ilahduttaa kaikenlaisen räminä- ja huutomusiikin kuuntelijaa. Applikaation kautta saa säädettyä äänentasoja mieleisekseen, ja etenkin podcasteille kirkkaammat ääniasetukset sopivat paremmin.

Käytettävyydeltään kuulokkeet jättivät petraamisen varaa. En päässyt oikein sinuiksi pikanäppäimien kanssa, ja olen päätynyt hoitamaan biisien skippaamiset ja muut toimenpiteet kännykästä tai kellosta. Ensi alkuun kuulokkeiden käynnistäminen ja parittaminen oli sekavaa, kunnes tajusin että yksinkertaisinta on vain laittaa kuulokkeet käytön jälkeen suoraan koteloon. Kotelo toimii myös kuulokkeiden laturina, ja kuulokkeet menevät automaattisesti päälle ja pois kun ne asettaa koteloon tai ottaa sieltä pois. Säilytyskotelo latauspisteenä on erinomainen idea, sillä kuulokkeiden 8 tunnin akunkeston lisäksi ne saa tienkin päällä ladattua vielä kahdesti, jolloin akun kokonaiskesto on oikein kelvollinen 24 tuntia.

Kuulokkeiden säilytyskotelo toimii myös niiden laturina.

// Kuulokkeet saatu veloituksetta Plantronicsilta.

Previous

Kun pyytää niin saa*

Next

Venyttelyn meditatiivisesta vaikutuksesta

4 Comments

 1. Taru

  Nää kuulokkeet ostan heti ku vähän hinta järkevöityy. Tarviin ehdottomasti nuo “sangat” ja vihdoin tollaset on langattomana.

  Ps. En näytä pääsevän teriksen pääsivulle?

  • Lotta

   Joo, sangat on ihan superhyvät! Ja mahtuu myös rillien kanssa, ovat sen verran ohuet.

   Mitä tarkoitat, että et pääse pääsivulle? Mobiilissa se navigaatiohampurilainen on ihan yläreunassa, ja saattaa olla että ei saa klikattua sitä auki. Pitää käydä fiksaamassa jossain välissä 🙂

   • Taru

    Läppärillä tuo etusivu oli useemman päivän pois käytöstä (ja parilla eri konella kokeilin), mut ainakin nyt taas pelaa 🙂

    • Lotta

     Joo, meillä oli saitti kokonaisuudessaan alhaalla reilun päivän ajan viime viikolla koska ATK, nyt pitäisi taas kaiken olla kunnossa 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén