Jotenkin sitä aina käy jotain tämmöistä. Kuten nyt niin, että päätin osallistua Vantaan maratonille, joka on siis viikko Vaarojen maratonin jälkeen. Viikko, ja Vaarat ei ole mikään flätti kaupunkilönköttely. Mutta tuli tarjous, josta en voinut kieltäytyä.

On jo varmaan aiemminkin herännyt kysymys, että onko tarjouksia, joista osaan kieltäytyä…mutta ei nyt mennä siihen.

Tiedät ehkä Läskimaijan, joka on aiemminkin haastanut minut esimerkiksi juoksemaan elinluovutustietoisuuden lisäämiseksi Vantaan maratonilla 2015. Hän juoksi viime vuonna Vantaalla maailmanennätyksen: nopein maraton kantaen 60 paunaista (27,2 kg) rinkkaa.

No nyt hänellä on uusi maailmanennätys mielessä, eli nopein maraton kantaen 80 paunaista (36,3 kg) rinkkaa. Guinnessin tyypit vaativat, että mukana on vähintään kaksi todistajaa koko maran ajan. Ja kun Läskimaija kysäisi, että kukas lähtisi, niin siinä sitten tuli huudeltua että minä minä miiiinäää.

Eli maailmanennätystä nyt sitten mennään hakemaan! Luojan kiitos ei itselle, koska en kestäisi sitä painetta! Enkä nyt muutenkaan tiedä onko tämä fiksu idea, mutta helpolla siinä itse pääsee. Ei tarvitse edes juosta yksin taikka tavoitella omaa enkkaa, eikä varsinkaan kantaa sitä rinkkaa…

Mutta ei tämä kuule tähän jää. Läskimaija ei ainoastaan ranaile huvikseen rinkka selässä, vaan myös kerää rahaa Punaiselle Ristille. Katastrofirahastoon olisi tarkoitus saada 8 540 €, koska sen verran painaa nyt matkassa oleva rinkallinen kahden euron kolikoita. Kasassa on nyt abauttiarallaa puolet.

Osallistuthan, että saadaan kaikki (tai enemmän!) kasaan! Voit lahjoittaa tosi näppärästi täältä Apurinkka-sivuston kautta. Vie ihan hetken ja voit osallistua vaikka vain sillä kahdella eurolla. Varat menevät Punaisen Ristin katastrofityöhön Suomessa ja ulkomailla. Kiitos!

Ja hei Vantaalla 14.10. nähdään kaikki jotka olette sinne suuntaamassa! Jos ämpyät vielä, niin muista vanha viidakon sananlasku: Vantaalta ne enkat haetaan.