Kahvakuulat kotiin – uhka vai mahdollisuus?

Kaupallinen yhteistyö: Gorillasports.fi

Kotijumpan vihaajastakin kuoritaan himatreenihirmu, kun välineet ovat kunnossa. Itselleni avain siihen olivat kahvakuulat.

Jos mielii tehdä muutakin kuin etuheilautuksia, kannattaa valita pyöreät kuulat. Itse halusin ehdottomasti virallisten mittojen mukaan valmistetut kisakuulat, joilla on mukava tehdä myös rinnallevetoja ja tempauksia.

Miksi kahvakuulat?

Kahvakuula on maino vempele. Alun perin venäläinen kuntoiluväline sopii sekä voimatreeneihin että hikijumppaan, ja sen avulla voi kikkailla yllättävän monenlaisia juttuja.

En pidä ollenkaan kehonpainolla jumppaamisesta (kuten tässä postauksessa kerroinkin), ja olen joutunut pitkin hampain jumppailemaan kotona nyt kun sali on koronan takia kiinni.

Ei siis ihme, että olin superinnoissani, kun Gorilla Sportsin paketit tulivat ovelle. Vihdoin syy treenata myös kotona! Oma kotijumppailu vähintäänkin tuplaantui kuulien saapumisen jälkeen, ja olen käynyt heiluttelemassa niitä vähän väliä vetreyttääkseni paikkoja etäpalaverien välissä.

20 kilon kahvakuula on itselleni passeli esimerkiksi etuheilautuksiin.

Millaiset ja minkä painoiset kahvakuulat?

Kahvakuulia on monenlaisia. Itse halusin niin sanotut kisakuulat, jotka ovat standardikokoiset ja mittojensa takia monipuolisimmat: kummallisen mallisilla kuulilla on todella huono tehdä esimerkiksi rinnallevetoja tai tempauksia.

Mietin pitkään, kuinka monta ja kuinka painavia kuulia tarvitsen. Päädyin lopulta kolmen kuulan komboon: 12 kilon kuula tekniikkaharjoitteluun ja esimerkiksi turkkilaisiin ylösnousuihin, 16 kilon kuula rinnallevetoihin ja tempauksiin sekä 20 kilon kuula etuheilautuksiin ja maastavetoihin.

Kolmen kuulan yhdistelmällä saa tehtyä hämmästyttävän monipuolisen treenin. Liian kevyttä kuulaa ei kannata valita, sillä superkevyellä kuulalla hommasta tulee vain laiskaa heiluttelua.

Kevyemmällä kuulalla on hyvä treenata heikkouksiaan. Kuten minun tapauksessani valakyykkyä.

Millaisen tilan kahvakuulailuun tarvitsee?

Kahvakuulailuun vaadittava tila ei ole lopulta kummoinen: liikkeet suuntautuvat pääsääntöisesti eteen- ja ylöspäin, joten pienelläkin liikkumatilalla pärjää hyvin. Kannattaa varmistaa, ettei lähellä ole lamppuja tai muuta, minkä saisi kolautettua rikki, kun kuula on suorilla käsillä pään päällä.

Itse teen treenin yleensä jumppamaton päällä. Maastavedoissa olen laittanut maton päälle vielä pienen kumisen alustan, jotta töminä ja kolahtelu ei kuuluisi niin pahasti naapuriin.

Vaativammat kädenvaihtoliikkeet ja kuulan tippumiseen mahdollisesti johtavat kikkailut kannattaa varmaankin tehdä ulkona, ettei murkula tee hirveää lommoa parkettiin.

Mitä liikkeitä tehdä kahvakuulalla?

Erilaisia ohjevideoita kahvakuulatreeneihin on maailma väärällään. Itse teen paljon etuheilautuksia, rinnallevetoja ja tempauksia. Hyviä liikkeitä ovat myös esimerkiksi thrusterit, turkkilaiset ylösnousut ja kulmasoudut kuulalla.

Jos kahvakuulailun perustekniikat eivät ole vielä hallussa, kannattaa katsoa tämä huikea video, jonka intro on ehkä hienointa koskaan:

Previous

Potkujen saaminen on parasta mitä minulle on tapahtunut

Next

Miltä näyttää 40-vuotias nainen eli hakukonerunoutta viime kuukausilta

5 Comments

 1. Ansku

  Omia kuuliani yhä odottelen… Gorilla Sportsilta tilasin nuo 12 kg ja 16 kg kuulat jo kuukausi sitten ja ajattelin tilata myöhemmin vielä tuon parikymppisen, mutta kun toimitusajat ovat nyt räjähtäneet käsiin, ehkä hankin sen raskaimman muualta.😐 Kovasti sormet syyhyää päästä kuulailemaan, toistaiseksi kotoa löytyy vain 8kg kuula jonka kanssa saa jo aikalailla kikkailla että saa mitään tuntumaan. Mutta jospa ne kuulat nyt Vapuksi ehtisivät…

  • Lotta

   Joo, nyt taitaa olla toimitusajat vähän pitkiä. Kysyntää varmasti on hirveästi mutta rahti ei ihan samalla tavalla vissiin kulje. Toivottavasti pääset pian heiluttelemaan!

 2. Maria

  Tuo linkittämäsi video on kyllä alunkin jälkeen todella viihdyttävä! 😀 Ja vakuuttavan näköisiä ohjeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén