Joogasukat: tosi helppo ohje!

Olen ollut kovassa flunssassa muutaman päivän. Sen verran kovassa, että päivät ja illat ovat kuluneet sohvalla lojuen.

Pelkkä makaaminen käy kuitenkin tylsäksi, joten Netflixin tuijottamisen ohella tuli neulottua joogasukat.

Akillesjänteeni ärtyvät kylmästä kovasti, joten käytän aina säärystimiä tanssitunneilla ja joogassa, kylmässä ilmassa myös juostessa ja salilla. Joogasukat ovat periaatteessa säärystimet, mutta niissä jalkaterän osa on pidempi. Kantapää ja varpaat ovat paljaana pidon takia.

Joogasukat

Olin suunnitellut tekeväni joogasukat jo vaikka kuinka kauan, mutta en vaan saanut aikaiseksi. Oikeastaan olen halunnut tehdä pitsiset tai kuvioidut, mutta kuvioneuleen ja pitsin neulominen pelottaa minua. Ja ajattelin, että ilmajoogasilkin kanssa on parempi olla sileäneuloksinen sukka. Harkitsin hetken että tekisin sukkiin hupun varpaiden päälle, samalla tavalla kuin torimummon-sormikas-lapasissa (mikä niiden oikea nimi on?!) mutta ajattelin että ehkä se huppu olisi tiellä…

Googlasin osviittaa ohjeelle ja tein nämä sitten omasta päästä. Lankana on merinovilla-silkki-sekoite, jonka ostin alunperin huiviksi mutta en sitten tehnyt sitä. Kulutuskestosta en tiedä, mutta eipä nämä mihinkään saapassukkakäyttöön tule. (Tosin varvassandaalikäyttöönhän tällaiset kärjettömät sukat käyvät, sikälimikäli on sellainen olo että flip flopeja pitää saada käyttää viileälläkin säällä! En keksinyt tätä itse, näin netissä…)

Käyttämäni langan puikkosuositus on 4, käytin 3,5. Lankaa meni ehkä 70 g.

Joogasukkien ohje:

Loin 40 silmukkaa. Neuloin suljettuna neuleena joustinta (2 oikein, 2 nurin) noin 2 cm, eli ehkä 7 krs. Voit neuloa pidemmän joustimen tai vaikka koko varren/ sukan joustinta.

Sen jälkeen neuloin sileää neuletta nilkkaan asti. Varren pituuden voi itse päättää, minä tein noin 22 cm. Sen jälkeen päättelin puikot 1 ja 4. Seuraavalla kerroksella loin uudet silmukat pääteltyjen tilalle eli puikkojen 1 ja 4 paikalle. HUOM. Loin 8 silmukkaa per puikko, eli jalkateräosasta tuli 4 silmukkaa kapeampi kuin varsiosasta. Ei ole pakko pienentää, voit luoda saman silmukkamäärän.

Sitten neuloin taas sileää neuletta noin päkiään asti, eli ehkä noin 10 cm, ja päättelin rullautumisen välttämiseksi neulomalla päättelykerroksen nurjaa silmukkaa. En tiedä lähtisikö se rullaamaan vaikka päättelisi oikeaa, tee miten tykkäät!

Joogasukat ohje

Jos tekisin nämä uusiksi, päättelisin oikein ja vilkaisin yhden kerroksen kiinteitä silmukoita reunaan. Myös kantapääaukon voisi viimeistellä kiinteillä silmukoilla.

Aikaa näihin helppoihin joogasukkiin meni kaksi iltaa, ja minä en ole mikään nopea neuloja. Tosi nopea ja iisi käsityö siis!

Neuloessa voi katsella Netflixistä The Bletchley Circleä, se oli hyvä sarja!

Previous

Kenties tästä tulee ihan kohtuullinen vuosi

Next

Ajatuksia matka-minästä + voita liput matkamessuille!

1 Comment

  1. Leena

    Ihanat sukat, upeat kuvat 😍
    Kiitos ohjeesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén