Hyvät ja huonot uutiset

Maailmassa sattuu ja tapahtuu. Ennen ei esim. kiinnostunut yhtään mitä kuninkaallisille sattuu, mutta nykyään kiinnostaa. Ehkä se on keski-ikäistymistä sitten (puhelimen tekstinsyöttö ehdotti “keski-jäykistymistä”, ja en tosiaan tiedä viittaako se keski-ikäiseen jämähtämiseen vai johonkin ihan muuhun.)

Joka tapauksessa, käydääns vähän läpi äskettäin sattuneita juttuja.

Ensinnäkin Meghan (onko hän Markle? Vai Blotten-totten-windshotter-mikä lie?). Ylistys olkoon, että Meghan otti ja asteli esittelemään äskettäin syntynyttä vauvaansa MAHA SEN NÄKÖISENÄ KUIN ÄSKEN SYNNYTTÄNEEN NAISEN MAHA ON!

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Tämä on nimittäin oikeasti tärkeää. Meghan on ehkä ensimmäinen julkkis tai ainakin ensimmäinen kuninkaallinen, joka ei piilottele sitä, että äsken synnyttäneen naisen maha ei ole littana ja vyötärö kapea. Se on tärkeää siksi, että julkkikset ja kuninkaalliset ovat esikuvia ja asettavat odotuksia, halusimme sitä tai emme.

Vaikka jonkun maha olisikin synnytyksen jälkeen pieni tai olematon, on silti paljon tavallisempaa että maha näyttää siltä, että kohtuun olisi jäänyt vielä joku. Mutta niitä mahoja ei julkisuudessa nähdä. Siksi odotuksistamme tulee epärealistisia. Moni nainen tuntee huonommuutta siksi, että näyttää synnytyksen jälkeen erilaiselta kuin miltä “pitäisi”, vaikka oikeasti he näyttävät ihan juuri siltä miltä pitääkin.

Tosin aika kaukana Meghanin look oli omasta toisen synnytykseni jälkeisestä: minulta ei jäänyt grammaakaan vauvakiloja sairaalaan – ei siis edes sitä vauvan kolmea kiloa ja istukkaa. Olin pumpattu niin täyteen hemohessiä ja ties mitä ravintolientä, että painoin kotiutuessa saman verran kuin sairaalaan tullessa! Omasta äärikokemuksestani huolimatta: Mahtavaa Meghan, tämä oli erittäin hyvä uutinen.

Sitten äitienpäivään, lahjaideoihin ja siihen, että mikä teitä mutsit vaivaa kun viette liikaa tilaa?!

No hätä ei ole tämän näköinen. Liiskaa äiti itsesi pienemmäksi näillä muotoilevilla alusvaatteilla – luksusta äitienpäivään:

Kuvakaappaus Lidlin sähköisestä mainoslehdestä.

Mainosmaakarit pliis hei. Ja tiedoksi kaikki te äitienpäivälahjan ostajat: äiti ei halua kakunmurut suupielessä avata pakettia, josta paljastuu alusvaate joka vihjaa, että on tainnut tulla aiemminkin kakkua ahmittua. Tämä oli siis sellainen huono uutinen.

Seuraavaksi bikiniostoksille. Ruotsalaisessa urheiluvaateketjussa asioidessamme lapseni tuohtui uima-asuisista mallinukeista: “Törkeää! Miksi vain tuolla miehellä on vatsalihakset eikä naisella! Minullakin on vatsalihakset!”

En nyt alkanut siinä laveasti vatvomaan sitä, että millaista ruumiinkuvaa mallinuket antavat, ja olisiko hyvä että myös naisnukella olisi vatsalihakset esillä, vaiko sitten niin että miesnukellakaan ei olisi. Kunhan havainnoin sen, että jo aika nuorena tajuamme sen, millä tavalla ihmiskehoja esitetään. Sekä sen, jos poikkeamme itse annetusta mallista. Tämä taas on sekä hyvä että huono uutinen. Mutta koska kyseessä oli asian tiedostaminen, se kallistanee vaa’an enemmän hyvän puolelle.

P.S. Yläkuvan hedelmät liittyvät hyvään uutiseen. Muistatteko kun Maria nyysi jääkaapista rahkani? No nykyään Maria kiinnittää omiin eväisiinsä lappuja, joissa lukee “Marian juusto älä syö, osta pliis oma juusto”. Hähä Maria, karma sattuu omaan nilkkaan! (Haluan painottaa, että minä EN ole nyysinyt Marian eväitä, mutta joku on. Sanoinko jo HÄHÄ!)

Previous

Urheilusta, painosta ja vähän napaläskistäkin

Next

“Miksi sinulla ei ole lapsia?” ja muut kysymykset jotka voit jättää kysymättä

1 Comment

  1. Liina

    Mä muistan, että olin synnytyksen jälkeen tosi hämmentynyt siitä vatsasta joka OLI YHÄ SIINÄ, vaikka jotenkin tajusin aika nopeasti, että eihän ne kudokset mitään paikalleen napsahtavaa kumia ole. Järjellä olisi toki voinut tajuta tämän jo ennakkoon.

    Mutta kun ei sellaista koskaan näe, niin en tiennyt odottaa.

    Ja nyt kun asiaa ajattelen, niin itkettää vähän ehkä ne korsetit joihin aikaisemmat kuninkaalliset on kaiketi ahdettu puoli päivää synnytyksen jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén