Hot jooga oksettaa

Syksy saa ja ilmat viilenee. Mikä ihana aika aloittaa hot jooga: lämpö muistuttaa kesäpäivistä ja voit kuvitella venyväsi upeisiin asanoihin autiolla hiekkarannalla. Sitten meinaat pirjota ja saada slaagin.

Tässä päivänä eräänä päätin hankkia kortin joogasalille läheltä työpaikkaa. Ajattelin, että voin silloin tällöin käydä työpäivän päätteeksi tai vaikka lounasaikaan tunnilla. Tuumasta toimeen! Marssin Kampin Yoga Nordicille, ostin viiden kerran kortin ja painelin hot jooga -tunnille.

Treenattuani noin viisi minuuttia olin läkähtyä. Hiki valui, sydän hakkasi ja yökötti. Otin tosi iisisti. Lepäsin välillä. Yökötys jatkui ja pienekin koiven nostelu sai sykkeen tappiin. En niissä tiloissa paljon ennättänyt kanssatreenaajia vahtia, mutta käsitykseni mukaan muilla meni ihan mukavasti.

Olin syönyt ja juonut mielestäni normaalisti. Liikaa kahvia, kenties, mutta myös kunnon lounas ja reilusti vettä. Ehkä minua ei vain ole muovattu kuumiin treeneihin. Käsittääkseni oireet olivat lämpöhalvauksen kaltaisia. Sen verran pahalta tuntui sekä tunnin (thank god tunnin eikä puolentoista!) aikana että sen jälkeen, että toista kertaa en mene. Matkustin kotiin julkisilla tyhjää pahvimukia kädessä puristaen – siihen olisin voinut tarvittaessa pikkuisen oksentaa.

Olen käynyt kerran aiemminkin hot joogassa. Siitä on vuosia aikaa mutta muistelen, että silloin itse treeni meni ihan hyvin, mutta paha olo iski jälkikäteen.

Muilla vastaavia kokemuksia?

Tarinan jatko-osana kerrottakoon, etten luovuttanut. Menin viikonloppuna lempeään hot joogaan. Aamupäivällä, suht hyvin levänneenä, reilusti vettä juoneena.

Se oli ihanaa! Lempeässä versiossa salin lämpötila on matalampi ja tällä tunnilla ei tehty muutenkaan niin roisia treeniä. Aion mennä uudestaankin.

***

Went to a hot yoga class and almost vomited. During the class and after it. Not my cuppa tea.

Previous

Älä mahdu muottiin – mene kuvaan!

Next

Tekemisestä ja tekemättömyydestä

5 Comments

 1. Kaisa

  Onko sulla alhainen verenpaine? Mulla on ja pahoinvointi/sydämen tykytys iskee myös esim. Kesällä rankemman treenin jälkeen. Olo aivan hirveä, oksettaa ja pyörryttää.

  • Hmm… en tiedä! Ei ole aikaisemmin ollut mitään verenpaineprobleemeja. Mutta nyt kun sanot, niin onhan mulla ollut vähän tällaisia oireita ehkä muutenkin. Pitäisi varmaan testauttaa. Kiitos kun kommentoit!

 2. Musta hot jooga on pelkästään ihanaa! Mutta toisaalta tykkään himona saunomisesta enkä yleensä kärsi helteestä, toisin kuin jotkut muut. Eli on varmaan joo eroja ihmisten lämmönsiedossa. Nordicilla muuten myös ilmajoogatunnit ja hot yin (joka on varmasti tarpeeksi leppoisa) on kivoja, jos et ole vielä testannu. 🙂

  • Hmmmm hot yin vois toimiakin. Pitää kerätä rohkeutta ja kokeilla joku päivä 🙂 Ilmajooga on kyllä hauskaa, oon kerran kokeillut Vertical Clubilla.

   Harmittaa, että tuli niin paha olo. Mä haluaisin tykätä hot joogasta!!! Onnekas sinä!

 3. Olen myös käynyt lempeässä lämpöjoogassa täällä Porissa, kunnon lämpöjoogaan en uskalla mennä, koska mun kuntoni on vähän huono. Lempeä lämpöjooga on mulle sopivampi vaihtoehto.

  Ensin kroppa oli vähän shokissa siitä kuumuudesta, mutta kun vain tajusi tankata vettä treenin aikanakin, selvisin. Joskus yökötystä on mullekin tullut perusjoogassa, mutta yleensä se on johtunut siitä, että olen syönyt liikaa ennen joogaharjoitusta. Useinhan suositellaan syömistä korkeintaan paria tuntia etukäteen, ja jos on jotakin pakko syödä ennen joogaa, suositellaan hedelmiä. Myös ainakin litran vesitankkaus ennen joogatuntia on ollut mun perus repertuaarissani läsnä, niin kroppa ei ihan täysin kuivu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén