Mitä liikunnallista tehdä Tallinnassa? on yksi niitä kysymyksiä, mitä minulta kysytään tosi usein.

Kävin tuossa Tallinkin Megastarin neitsytmatkalla piipahtamassa Tallinnan rannassa, ja siltä reissulta tarttui mukaan vinkki käydä luistelemassa Harju-kadun luistinkentällä Vanhassakaupungissa.

Jos sisätilat houkuttelevat enemmän, voi mennä kiipeämään tai släkkäämään Ronimisministeeriumiin. Aukioloajat ovat aika hassut, tsekkaa etukäteen!

Puljaukseen suosittelen yhäti Kalev Spata. 50 metrinen allas plus sitten kluttausaltaita ja vesiliukumäki. Sisäänpääsy onnistuu ihan samalla lailla kuin mihin tahansa uimahalliin, paikan päällä ei siis tarvitse majoittua. Polttareita tai vastaavia varten Kalev Spassa on myös kivat yksityissaunat joista pääsee altaille.

Jos ei järki päätä pakota, niin ota ohjelmaan 2.4. järjestettävä Tallinnan televisiotornin juoksu. 1000 rappusta ylös, mikäs sen mukavampaa? No tietysti juosta se useamman kerran, mikä onnistuu sitten 18.4. Televisiotornin “maratonilla”. Matkoina 3, 4 tai 5 kierrosta. HYI OLKOON. Tuolta Trepijooks-sivulta löytyy paljon muitakin urpoja kisoja johon osallistua. Sinua on varoitettu!

Itse olen haaveksinut visiitistä Müstika-tanssistudiolle herraties kuinka kauan. Paikassa houkuttaa heviaerobic ja tribal fusion bellydance. Vinkkinä tankotanssijoille mainittakoon, että yksityistunnit ovat Tallinnan kouluilla tosi edullisia. Käy vaikka City Dance -studiolla.

Kuten alussa mainitsin, viimeksi käväisin Tallinnassa Tallink Megastarilla. Laiva on ihkauusi, ja se on pyritty tekemään mahdollisimman ympäristöystävälliseksi. Sisältä se oli tosi samanlainen kuin Viking Grace. Erityisesti mainittakoon että buffetravintola oli sisustuksellisesti tosi miellyttävä, mistä ihan yllätyin. Ruoka ei tehnyt vaikutusta, mutta laivassa on useita ravintolavaihtoehtoja.

Lisäksi laivasta löytyy helevatanmoinen Tax Free shoppaamisesta kiinnostuneille. Itse tosin juoksin hädissäni ulos viiden minuutin jälkeen, aivan liikaa kaikkea!

Olin matkalla Tallink Siljan kutsumana enkä vastannut kustannuksista itse.