500 kertaa on aika paljon. Etenkin hikoilemista ja kärsimistä ja kehittymistä.

Sain hiljattain tietää, että olen rikkonut salilla 500 treenikerran rajapyykin. 500 kertaa on hämmästyttävän paljon. En edes tiedä, mitä asioita (syömisen, nukkumisen ja työssä käymisen lisäksi) olen tehnyt niin monta kertaa. En välttämättä mitään!

Crossfit Central Helsingillä on “500 club”, johon päässeet saavat suunnitella oman treenin, joka sitten tunnilla yhdessä tehdään. Ensin tietenkin aloitin jumpan nimestä, joka olennainen osa kokemusta. Logistisista syistä hylkäsin alkuperäisen ideani nimeltä “Whole Lotta Truckin'” (tunnilla on vaikea toteuttaa kelkantyöntöä ja pitkiä juoksupätkiä sisältävä jumppa), ja päädyin pitkällisen laatimisen jälkeen seuraavaan:

“The Ministry of Silly Runs”

10 deadlift @ 80/100 kg
4 x 25 m shuttle run
20 wall ball
4 x 25 m shuttle run
30 burpee
4 x 25 m shuttle run
40 air squat
4 x 25 m shuttle run

Olin ounastellut, että jumpan tekemiseen menee lähestulkoon 20 minuuttia. Vaan mitä vielä, kruisailin jumpan läpi aikaan 6:25. Treenistä tuli nimensä mukainen, ja loppupään viivajuoksujen aikaan tuntui siltä että kaikki kehonhallinta on jo kadonnut, ja yllättävän napakka – keuhkoissa poltteli vielä tunti lopettamisen jälkeen. Kokeilkaa ihmeessä, ja tulkaa kertomaan kauanko meni!

Aikaa  500 treenikerran kerryttämiseen toki meni paljon. Olen mennyt CFCH:lle muistaakseni loppuvuodesta 2012 ja käynyt reissujen, töiden ja muiden juttujen vuoksi treenaamassa säännöllisen epäsäännöllisesti vuosien varrella. Mutta kehitystä on tapahtunut, yhtä kaikki. Olisipa hienoa jos saisin aikakoneen, jolla voisin matkustaa kroppaani viiden vuoden takaa ja kokeilla, miltä tämä jumppa tuntuisi. Ei nimittäin ihan yhtä helposti kulkisi kuin eilen!