Liikkuisitko, jos ei olisi pakko?

Jos saisit liikunnan terveyshyödyt pillereinä, lähtisitkö enää lenkille?

Törmäsin tänään World Economic Forumin artikkeliin siitä, kuinka tutkijat ovat onnistuneet kehittämään lääkkeen, joka replikoi liikunnan terveyshyötyjä. Lääkettä on testattu vasta hiirillä, mutta ei tunnu kovinkaan kaukaiselta, että liikunnan terveyshyödyt saisi ihminenkin korkkaamalla pilleripurkin.

Mutta miten käy liikunnan, jos se tärkein ja painavin syy tehdä sitä otetaan pois? Voiko liikunnan hyvät vaikutukset redusoida vain sen vaikutuksiin rasvanpolttoon ja sydämen terveyteen? Vai onko sillä mitään väliä, etenkin jos ne jotka eivät muutenkaan liikkuisi ovat terveempiä?

Omat syyni liikkua ovat moninaiset. Terveyshyödyt ovat toki listan kärjessä, mutta oleellista on myös tuulettaa päätä, oppia uutta, tehdä jotain ihan muuta kuin mitä tekee päivätöissä, mieluiten ulkoilmassa. Tätä ei purkista ainakaan heti vielä saa. Mutta ehkä meille riittää kohta se, että popsimme pillereitä ja vaeltelemme virtuaalitodellisuusmetsässä.

Mitä luulette, jos tällaisia pillereitä saisit, korvaisitko liikunnan niillä?

 

Previous

Vaaralliset sanat: kaikki

Next

5 asiaa jotka olen oppinut reissussa + Voita liput Matkamessuille!

2 Comments

 1. Liina

  Voishan ne pillerit tehdä myös liikunnasta iisimpää: aloittaminen olisi helpompaa, ehkä?

  Tai jos vaikka peruskunto pysyisi yllä sairasteluista huolimatta, ois aika ässää. (Mulla oli ennen joulua keuhkokuume enkä vieläkään uskalla hengästyä.)

  Mä haluaisin kuvitella, että käyttäisin niitä liikunnan rinnalla, en asemesta. Mutta voi olla, että se on itsepetosta.

 2. Sini

  Jos sen pillerin popsiminen ei aiheuttaisi endorfiiniryöppyä, tuskin luopuisin liikunnasta. Eikä se varmaan päätäkään tuulettaisi… Ja voisiko se avata niska-hartiajumeja? Vahvistuisiko lihaskunto sohvalla loikoillen oikealla lääkityksellä? Hauskoja ajatusleikkejä kyllä…

  Mä oon niin addikti, että saisi olla melkonen ihmepilleri, jotta saisi mut jäämään sohvalle… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén