Jos jokin on ylihinnoiteltua, niin voimistelupuvut. Voi ristus että ne maksavat!!

Pukuun tarvitaan pieni kaistale kangasta ja muutama paljetti, ja se maksaa silti helposti yli 70 euroa. Ja kun kakrut treenaavat kuusi kertaa viikossa, tarvitaan voimistelupukuja aika monta, kolme per naama on minimi. Meillä siis kuusi pukua – ja siis tämä on minimi.

Lisäksi ei tarvita mitä tahansa pukuja vaan nättejä pukuja totta kai. Itsellenikin vaatteet ovat tärkeä osa treeniä, ja voisipa joku irvileuka väittää, että valitsen lajiini vaatteet edellä. (Irvileuka olisi ihan oikeassa.) Joten toki ostan lapsille kanssa niin kivat treenivaatteet kuin mahdollista.

Mitä nätimpi puku, sitä enemmän se yleensä maksaa. Nätteys on yhtä kuin enemmän kimalletta ja enemmän paljetteja, ja hinta nousee glitterin määrän myötä.

Tästä syystä tuliaiset maista, joissa on Decathlon, ovat aina selvät: uusia voimistelupukuja!

Decathlonissa halvimmat puvut maksavat viitisentoista euroa. Yksivärisen balettipuvun ilman kimalletta saa kympillä. Kallein bongaamani puku on ollut 35 euroa. Eli niitä ostaessa jos ei nyt naura matkalla pankkiin niin ainakin hymyilee kaupasta poistuessa.

Nyt kun vietin pääsiäisen Berliinissä, Alexanderplatzin Decathlonista mukaan tarttui neljä voimistelupukua. Ne kustansivat yhteensä seitsemänkymppiä. Eli suunilleen saman verran kuin yksi puku Suomessa.

Itselleni nappasin pehmeät balettitossut kympillä. Olisin ostanut myös balettipuvun kun oli niin ihana meleerattu harmaa, mutta sitä oli jäljellä vain yksi XS, nyyhkis. En myöskään saanut suppilautaa enkä telttaa, vaikka niitä antaumuksella manguinkin. Törkeää on se.