Voi hyvän tähen mä sanon. Jos miettisi, että mikä voisi olla turvallisin mahdollinen liikuntalaji, niin ekana tulee mieleen eläkeläisille suunnattu tuolijumppa ja toisena argentiinalaisen tangon alkeistunnit.

Tässäkin voi sitten olla väärässä.

Alkeistunnilla vauhti on hidasta ja askelkuviot yksinkertaisia. Edes korkkareita ei ole jalassa!

Siis minulla ei ole, muilla niitä oli jo ekalla tunnilla. Mietin, että miksi ja kuka ostaa tanssikorkkarit ennen kuin on kokeillut lajia?!

No mutta tämä hidas meno ja korkkarittomuus eivät tosiaan estäneet minua vammautumasta!

En nimittäin ole yli kolmeen viikkoon pystynyt kävelemään normaalisti, sillä sain hankittua jonkun ihme vamman tangon tekniikkatunnilla. Vasemman jalan varpaat ovat todella, todella kipeät.

Erikoista tässä on se, että tunnilla ei tapahtunut mitään, mikä asiaa selittäisi. Varpaat eivät taittuneet, mitään iskuja ei tullut, yhdessäkään kohtaa ei sattunut mikään, eikä jalkaani osunut mikään.

Ensimmäiseksi pidin ainoana mahdollisena selittävänä tekijänä on sitä, että taaksepäin kävellessä piti ikäänkuin rullata varpaiden yli, ja se liike olisi kuormittanut. Mutta ehdin tehdä sitäkin vain joitain minuutteja.

Kärvisteltyäni kolmisen viikkoa tilanne alkoi olla vähän parempi. Sitten satuin salille yksin, ja ajattelin että nyt kun täällä on tilaa, voisin muistella askelkuvioita ja tanssiaskelia. Eikä aikaakaan kun kipu palasi entistäkin pahempana.

Ja löytyi se syykin. Pivot-käännöksissä (käännös yhden jalan varassa) varpaat vääntyvät sivulle ja eivät mitä ilmeisimmin tykkää siitä lainkaan. Taitaa olla myös niin, että olin väärässä sen korkkariasian suhteen.

Nafteissa tanssikorkkareissa varpaat eivät pääsisi kääntymään kuten sukilla tai Merrellin kokoa liian isoissa paljasjalkakengissä pääsi käymään. En ihan oikeasti osannut ajatella, että niillä voisi olla jokin järkeväkin funktio, eikä vain se, että ne näyttävät kivoilta ja ovat “naiselliset”.

No, jos varpaani tästä tokenevat, pitänee hankkia korkkarit. Kullanväriset olisivat varmaankin parhaat, eikös?

Lue myös:

Testissä argentiinalainen tango

Miksi ketään muuta ei neuvota paitsi meitä?!