Mitä sinä tiedät argentiinalaista tangosta? Et paljon mitään?

Jep sama. Näillä tiedoin lähdimme sitä testaamaan.

Googlaamalla en saanut kovin kattavaa kuvaa siitä, mitä eroa suomalaisella ja argentiinalaisella tangolla on. Saati sitten että miten argentiinalainen tango ja vakiotanssien tango eroavat toisistaan.

Ainakin suomalaisessa tangossa askelkuviot ovat helpommat kuin argentiinalaisessa. Myös ilmaisussa on eroa, samoin musiikin sanoituksissa. Vakiotanssi-tangoa ja argentiinalaista tangoa kaiketi yhdistää se, että molemmissa niissä tanssi on esiintymistä, suomalainen tango on kaiketi aika pitkälti tanssimista omaksi iloksi.

Tämä on melko randomi kooste googlailusta, eikä missään tapauksessa mikään totuus argentiinalaisesta tangosta. Voi olla, että tämä näkemys ei ole edes oikea, joten pidetään sitä enemmän suuntaviivana. Kun kuitenkin koen, että en oikeastaan tiedä mistä argentiinalaisessa tangossa on kysymys!

Testissä argentiinalainen tango

Argentiinalainen tango on ennen kaikkea intohimoista, kertovat tanssijat. Mutta elämän ensimmäisellä tangotunnilla, syyskuisena maanantaina Helsingissä, ei intohimo ole se ensimmäinen asia, johon ilmaisullisesti pyrkii.

Ehei, ensimmäinen asia on vain yrittää oppia perusaskeleita edes jotenkin.

Mielessämme kummittelivat yhä kizombatunnin kauhut, ja alkutunti olikin aavistuksen ahdistava.

Tunti pidettiin baarissa, ja nettisivuilla luki, että sieltä voi myös ostaa vaikka lasin viiniä. Kauhistuimme kun sitä ei saanutkaan, tästä pitäisi siis selvitä ihan kylmiltään!

Lupasin miehelle, että hän saa tunnin jälkeen kaljan. Kun ohjaajat näyttivät ensimmäiset askelkuviot, korotin ja lupasin kaksi olutta. Sen verran pahasti pelästyimme!

Mutta kävi ilmi, että askeleet eivät olleet niiiin vaikeat. Tämän sanon siis kertakokeilun jälkeen. Tanssimisessahan (ja aika monessa muussakin asiassa) on niin, että aluksi ei tajua nyansseista yhtään mitään, joten asioita luulee helpommiksi kuin ne ovatkaan.

Tällä en siis tarkoita sitä, että argentiinalainen tango olisi ollut edes ensimmäisellä kerralla erityisen helppoa. Mutta sanon että se ei ollut mahdottoman vaikeaa, vaan ihan oikeasti pystyimme tekemään tunnilla jotain. Mikä on iso ero verrattuna esim. siihen kizombaan!

Toki kyseessä oli lähinnä kahden eri askelkuvion mekaaninen toistaminen, ilman tunnetta ja ilman tulkintaa. Aika pitkälti taisi epärytmiinkin mennä… Mutta hei, eka kerta! Siihen nähden sujui kyllä ihan hyvin.

Oli myös tosi kivaa, kun ohjaaja kehui meitä kovasti! Ei kuulemma meinannut uskoa, että olimme ekalla tunnilla, ja olimme kuulemma niin rakastuneen näköisiä että vastaavaa ei usein näe.

Tämä tietysti auttoi siihen, että tunsi osaavansa jotain sekä siihen, että yritti tsempata.

Ai menemmekö uudestaan? Ehdottomasti!

Lisää siirappia instagramissa @fitnessfuhrer!