Testissä jakkarajooga eli FeetUp -jooga

Ken seuraa joogatilejä Instagramissa, on varmaankin törmännyt jakkaran näköiseen vempeleeseen, jonka avulla tehdään joogan inversioita eli ylösalaisia asentoja.

Allas Sea Pool tarjoaa nyt FeetUp-nimellä kulkevia joogatunteja kolmesti viikossa. Kävin testaamassa sunnuntaisin pidettävää dynaamista tuntia.

FeetUp-tunnilla käytetään FeetUp-jakkaraa, joka on saksalainen erityisesti päälläseisontaan kehitetty tuoli.

Koko joogamuoto on Suomessa uusi, joten tunnilla oli vähän jännittynyt viba kuten joogahippein termistöllä voisi sanoa. Itse en osannut jakkaraa hermoilla, kun olen aika tottunut ylösalaisin olemaan.

Noh, sitten kun oikeasti mentiin ylösalaisin niin alkoi vähän hermostuttaa. Että kiikkaako se jakkara tai jotain. Ihan tukevalta tuntui, ja ensimmäisen kerran jälkeen päälläseisonta-asentoon pääsi tosi helposti.

Paitsi että ei seisty kirjaimellisesti päällä, vaan hartiat jakkaralla ja pää roikkui jakkaran raosta. Pointtina on se, että asento ei aiheuta päälle ja niskalle sillä tavalla painetta kuin lattian päällä oleminen aiheuttaa.

Itse koin että alkukankeuden jälkeen jakkara myös ikäänkuin tuki asentoa. Jos inversiot normaalisti aiheuttavat päänvaivaa (ehe ehe) niin jakkaraa kannattaa kokeilla. Samalla tavalla se voi olla avuksi muissakin asanoissa.

Tunnilla edettiin rauhallisesti kohti inversioita, mikään pelkkä päälläseisontatunti ei siis ollut kyseessä.

Tiedossani ei ole muita Suomessa pidettäviä jakkarajooga-tunteja, mutta tuolla Altaalla niitä tosiaan on tällä hetkellä se kolme per viikko. Hintaa on 25 €, mikä sisältää toki saunan ja uinnin.

Nehän kannattaa siihen päälle ehdottomasti ottaa. Itse kävin uimassa merivesialtaassa ehkä reilu puoli kilsaa tai kenties jopa 750 metriä, meni vähän laskut sekaisin. Joka tapauksessa sen verran, että kun nousi 16-17 asteisesta vedestä oli kyllä sellainen olo että tulipa larpattua Titanicia ja nyt olen valmis aloittamaan uuden elämän täällä Ameriikoissa!!

Previous

Autoilija, miksi kiusaat?

Next

Kun näet trapetsin jolle yllät hyppäämällä, hyppäätkö?

2 Comments

  1. Maria

    Oli hauska teksti, kiitos 🙂
    Mielelläni olisin lukenut vielä että mihin muihin asanoihin tuolia voi käyttää kun on ihan vieras vempele minulle..

    • Sofia

      Mä en oikeastaan tiedä! Olen ollut vaan tuolla yhdellä tunnilla, eikä siellä kovin laajalla skaalalla käyty liikkeitä läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén