Kaupallinen yhteistyö, yhteistyössä HiMO Club.

Olen kokeillut dancehallia kerran joskus vuosia sitten, ja silloin kyseessä oli dancehall akrobatia. Perusmeiningistä ei siis ollut mitään käsitystä.

Pitihän sekin kokeilla.

Kävin HiMO Clubilla parilla eri dancehall-tunnilla, ja kahden eri opettajan ohjauksessa. HiMOlla se onnistuu, kun tunneille saa tulla mukaan kun itselle sopii.

Millaista se dancehall sitten oli?

Ensimmäinen huomio: siinä, missä twerk-tunnilla keskitytään peppuun, oli dancehallissa keskiössä rintakehä.

Toinen huomio: tanssiasento oli hiukan haastava löytää, kun olen tottunut twerkkaamaan peppu pitkällä ja dancehallissa laitettiin lantiota enempi eteen ja selkää vähän kyyryyn.

Kolmas huomio: tämä on oikeastaan kuin erityisen letkeää aerobikkiä.

Aerobic-vaikutelma ei varmaankaan päde koko lajiin, mutta yhdellä tunnilla kokeilemamme ns. party moves -liikkeet toivat vahvasti tällaisen fiiliksen.

Liikkeet ovat sellaisia, joita tanssitaan yhdessä esimerkiksi bileissä. Liikkeiden piti olla helppoja, sellaisia että kuka tahansa paikallaolija pystyisi niitä bileissä tanssimaan. Itse kun olen vähän rytmi- ja raajarajoitteinen, ne eivät olleet ihan niin helppoja…

Mutta silloin kun sujui, niin muuvit olivat ihan super hauskoja, sellaisia että alkoi ihan ääneen naurattamaan!

Hilpeyden herättämisen lisäksi näissä party moves -liikkeissä oli yksi ihan mahtava puoli: musiikissa kerrottiin, mitä liikettä piti tehdä! Partyissa ei siis voi tulla sellaista vaivaannuttavaa hetkeä, että olet käyttänyt koko kolmen liikkeen muuvssivalikoimasi noin kolmekymmentä kahdeksan kertaa, etkä enää keksi mitään ja päädyt steppaamaan jalkaa toisen viereen aneemisen näköisenä. Ehei, kuuntelet vaan mitä pitää tehdä ja olet menossa mukana!

Dancehallia on tarjolla HiMO Clubilla kolme viikkotuntia, joista yksi on dancehall queen style -tunti. Aikataulun näet täältä.

Haluaisitko päästä HiMO Clubille kokeilemaan dancehallia – tai vaikka twerkkausta, tribal fusionia, burleskia tai kenties reggaetonia? No sehän onnistuu!

Lottakin kävi ja katso miten iloinen hänestä tuli!

Tunnussanalla TERÄSMEDUUSAT pääset kokeilemaan valitsemaasi tuntia ihan ilmaiseksi! Tarjous on voimassa 21.12. saakka ja käy mille tahansa tunnille, tsekkaa täältä tuntivalikoima.

Tuntien kohdalle merkityt timantit kertovat haastavuustason: yhden timantin tunneille uskallat vaikka et olisi koskaan tanssinut yhtään mitään! Jos haluat haastetta niin sitten kannattaa valita useamman timantin tunti.

Ei sitten muuta kuin veivaamaan kohti joulua!