Talviliikuntasuunnitelmia + voita liput Go Expo Winteriin!

Kohta on talvi ja toivottavasti myös lunta. Haavelistalla on nimittäin aika monta juttua jotka haluaisin tehdä.

Talvi on minusta ihanaa aikaa – jos siis talvi ikinä tulee. Mikään ei ole masentavampaa kuin puoli vuotta kestävä synkkä loskajakso, joten toivotaan että myös etelään saadaan edes hetkeksi oikeaa lunta. Täksi talveksi minulla on mielessä monta juttua, jotka haluaisin ulkoliikunnan saralla toteuttaa:

 • Hankkia pertsasukset. Olen muutaman talven aikana hiihdellyt . Luistelusuksien kaveriksi olen haaveillut perinteisen suksista, joilla voisi hiihdellä lähialueen kapoisampia latuja ja sivakoitua rauhassa. Luistelutekniikkani on niin huono, että syke huitelee hitaastikin hiihtäessä anaerobisen tuntumassa, joten perinteisellä saisi tehtyä enemmän peruskuntoharjoittelua.
 • Opetella uudelleen laskettelemaan. Viime kerrasta rinteessä on ehkä neljännesvuosisata aikaa, joten olisi korkea aika käydä hieman kaatuilemassa mäessäkin.
 • Kokeilla retkiluistelua. Kahvit termariin ja luistimet alle, kuulostaa aikamoisen hienolta.
 • Ajaa fatbikella. Viime vuonna alkutalvesta tuli ajeltua fatbikella Lapissa, ja se oli aivan mahtavaa.
 • Yöpyä ulkona. En ole koskaan telttaillut talvella, olisi hienoa päästä kokemaan yö ulkona vähän viileämmissä olosuhteissa.

Juuson ja Annin kanssa tuntureita valloittamassa.

Mitenkäs te? Kiinnostavatko pihahommat myös talvella? Kommentoi alle viimeistään keskiviikkona 31.10., niin voit voittaa lipun Go Expo Winteriin tänä viikonloppuna! Muistathan täyttää lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi, sillä voiton osuessa kohdalle lippu kilahtaa inboxiisi!  Lippuja arvotaan kaksi kappaletta

Arvonta on päättynyt, onnetar suosi Eevaa ja Elinaa. Messuliput ovat inboxeissanne!

Previous

Kaikki mitä sinun tulee tietää työmatkapyöräilystä

Next

Siis onko tämä aina sattunut näin paljon?!

15 Comments

 1. mses

  Olen ollut todella huono liikkumaan ulkona kylmällä. Viime talvena kuitenkin aloin vihdoin herätä siihen, miten upeata kirkkaalla lumisella säällä on sykkiä (meren jäällä pööpöily <3). Tämän syksyn tavoitteena on varustautua talviliikuntaan sekä materialistisella että henkisellä tasolla. Iso toppatakki on niin ärsyttävä, kun se estää vapaan liikkumisen ja muhkeat kaulaliinat haittaa pään kääntämistä, eli fiksumpaa varustetta on haussa. Myös pakkasystävälliset naamarasvat suojaamaan kiukkuista ihoa on etsinnässä. Kaikki vinkit aloittelijoille otetaan siis ilolla vastaan!

 2. Mervi

  Talviliikunta ulkona tuottaa vain vähän enemmän päänvaivaa mitä lämpimämmällä säällä, eli luen itseni aktiiviseksi ulkoliikkujaksi myös talvella. Mikään ei ole parempaa, kuin pakkassäässä kaunniissa luonnossa touhuaminen ja sen päälle sauna. Luistelu, laskettelu/lumilautailu, laavumakkarat ja kaakaot, lumikenkäily, hiihtäminen.. tulisipa kunnon talvi! Tietysi varustelun on oltava kunnossa, eli eihän tässä muusta ole kyse kuin oikeanlaisista vaatevalinnoista.

 3. Aiju

  Retkiluistelu kiinnostaisi myös. PK-seudun kurssit mitä olen löytänyt, ovat vaan jo loppuun myytyjä..jospa ensi vuonna? Talvitelttailusta päässen nauttimaan tammikuussa ja vetämään homman vähän HC-asteelle, koska tiedossa on majoittuminen tilapäismajoitteessa (viimeksi ko. tilapäismajoite oli pressu ja kaksi ruipeloa kuusen havua patjana…).

 4. Eeva

  Minun talven ostoslistallani on talveen sopivat juoksukengät. Toistaiseksi olen kirmaillut talvisin kesälenkkareilla, mutta kaipaisin vähän parempaa pitoa liukkaille keleille. Ja myös minua houkuttelee kokeilla taas lumilautailua pitkän tauon jälkeen. 🙂

 5. Minna

  Ulos pitää päästä, kesällä ja talvella. Juoksua, hiihtoa, lenkkejä koirien kanssa… Olen haaveillut omista lumikengistä jo pidempään, mutta muutto Helsinkiin saa oston tuntumaan erittäin turhalta. Pari vapaalaskureissua luvassa talvella, niitä odotan myös innolla!

 6. Kaisa

  Kyllä kiinnostaa. Varmistaakseni talviurheilumahdollisuudet, muutan kevättalven ajaksi Lappiin töiden perässä. Messuilta lähtisin hakemaan vinkkiä talvipyöräilyyn, joka on itselleni uusi juttu 🙂

 7. Niina

  Kyllä ehdottomasti ja varsinkin juoksu ja yläastekammon selätettyä hiihto…

 8. Minna

  Oi kyllä! Pertsaa juurikin ja nykyään yritän myös oppia luistelutyyliä. Ja järven jäällä luistelu kuuluu tietysti myös repertuaariin, siis luistimilla. Juossut olen talvella aina, paitsi jos on enemmän pakkasta kuin -20. Viime talvena hurahdin myös villasukkajuoksuun, joka varsinkin kuutamolla järven jäällä oli ihan järisyttävän upea kokemus.

 9. Elina

  No hiihtoa tietty odotan kuin kuuta nousevaa! Syke mulla huitelee kaikissa tyylilajeissa (suattaapi olla että tekniikkaa pitäis hieman hioa) aikasta korkeella mutta ällöttävän ihanaa se ob aina. Toki tykkään myös lyllertää lumessa muuten ja lumilautailusta pisän kovasti. Ehkä tänä vuonna uskaltais kokeilla telemark suksia!?

 10. Ilppa

  Talviliikunta (kun on lunta) on ihan best! Mulla on tälle vuodelle listalla luistelusuksien hankinta ja tekniikan opettelu sekä vihdoista viimein omien retkiluistinten hankinta. Oon monta vuotta jo menny lainakamoilla. Retkiluistelu -se on muuten upeista upeinta. Missään en ole kokenut niin olematonta kitkan tunnetta kun tuoreella jäällä retkiluistimilla ja sauvoilla, ah!

 11. Mikko Mallikas

  Maastopyöräilen läpi vuoden, ja talvella pistän kelistä riippuen nastat eteen! Minulla on normaali maastopyörä ja superhauska eMTB eli sähköavustettu maastopyörä paksummilla kumeilla. Pitää paremmin lumessa!

  GoExpoon veisin siskoni että hän pääsisi nauttimaan talvilajeista myös!

 12. Pulkkasankari

  Lapsemme (2v 5v) nauttivat pulkkailusta yli kaiken! Menemme mäen ylös ja alas samassa pulkassa.. pieni ei ole vielä ehtinyt montaa laskua mennä mutta isompi harrastaa enemmän.

  Lisäksi olen vetänyt pulkkaa kauniita metsäteitä pyörälläni!

  Etsimmekin uusia harrastuksia lapsillemme, joten Go Winter Expo olisi kiva käydä katsomassa. Luistelu ei ainakaan tunnu nappaavan, mutta ehkä joku muu?

 13. HENRIK

  Maastopyöräily talvella on tallatulla polulla pehmeämpää ja turvallisempaa jos kaatumisia sattuu!

  Lasten kansaa on helppo mennä suoraan päiväkodista hiihtämään hetkeksi, ja sitten kotiin syömään lämpimään!

  Yksin voin olla kauemmankin aikaa hiihtämässä yksin, kiertelen eri seutujen latuja nauttimasta luonnon taideteoksista ja mielenkiintoisista maastoista. Pertsaa vedän, todella hitaasti!

 14. Katariina

  Viime talvena innostuin talvijuoksusta. Kunnon kengillä se on hauskaa puuhaa.

 15. Olga

  Pihahommat talvella on ihan parasta. Lenkit koiran kanssa, hiihto, laskettelu, pulkkamäki ja luistelu. Fatbikea olisi kiva kokeilla. Lumen tuloa odotellessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén