Teristen trendi- ja sporttinurkassa testataan tänään muodikkaiden muovitossujen soveltuvuutta juoksemiseen.

Crocsit, nuo muovisämpylät, Fobba-tohvelit, puutarha- ja mökkikansan rakastamat perinnejalkineet, ovat nyt kovassa huudossa. Ensin meille kerrottiin, että Crocsit (etenkin valkoiset) ovat vuoden 2017 muodikkaimmat jalkineet. Tällä viikolla saimme lukea, kuinka yhdysvaltalaisnuorukainen juoksi huiman puolimaratonajan Crocseissaan ja kuinka Harri Vantaalta vannoo hänkin muovitossujen nimeen juoksukisoissa.

Kuinka sattuikaan! Aina niin trendikkäillä Teräsmeduusoilla sattuu olemaan paitsi valkoiset Crocsit* myös paljon juoksuintoa. Ei kuin kokeilemaan!

Lotta: Käyn ensin kipittämässä normaalilenkin oikeissa juoksutossuissa, jonka jälkeen hipsuttelen muovisämpylöissä pihapiirissä. Ei kai kukaan näe? Nolottaa.

Alkuun kenkä meinaa lipsua jalasta, lopulta tajuan laittaa kantaremmin alas jolloin kenkä pysyy paremmin paikoillaan. Juoksutuntuma on yllättävän pehmeä ja hiljainen, sekä kevyt kuin mikä. Olemmeko suuren ahaa-elämyksen äärellä? Sopisivatko nämä esimerkiksi swimruniin, jossa kengät jalassa uiminen aiheuttaa akuuttia hukkumisen pelkoa? Tohveli kelluu, joten jäisi pelastajillekin helposti löydettävä merkki.

Nina: Lenkille Crocseissa, idea tuntuu vitsikkäältä. Kunnes tajuan asuvani lähiössä ja kaikilla muillakin keski-ikäisillä Alepan kassin ronttaajilla on Ne. Vitsit sikseen ja juoksuksi.

Aluksi juoksen sukissa ja sandaaleissa (!) ja tuntuma on kovin kepeä. Hulluttelen ja heivaan kantaremmin pois, askellus muuttuu huterammaksi. Ilman sukkia, remmi kantapään takana fiilis on kesäinen: ilma kiertää ja varpaissa narskuu hiekka. Käytän erikoismuotoiltuja pohjallisia, jotka eivät istu Crocseihin eli maratonille en näissä lähtisi, mutta sämpylät vaikkapa ainoina reissukenkinä eivät ole tekosyy jättää pikku lenkkiä heittämättä.

Sofia: Aluksi nolotti juosta Crocseissa, mutta testikierroksella Tokoinrannassa kukaan ei tuijottanut. Johtuu ehkä siitä, että siellä nähdään kaikenlaista hiihtäjää.

Epäilin Crocsien pysymistä jalassa, mutta remmi auttoi. Tuntuma oli pehmeä, eikä yhtään niin huono mitä kuvittelin.
Leveälestisissä läpysköissä olisi ainakin tilaa jalkojen turvota maratonilla, ja tuuletuskin pelaisi. Ongelmaksi muodostui jo joidenkin satojen metrien jälkeen jäykistyvät pohkeet ja penikat. Mutta kyllä näihin varmaan tottuisi!

 

*Crocsit saatu.