Se oudompi ämpärilista

Bucket listille, eli valikoimalle asioista jotka haluaa toteuttaa ennen kuolemaansa, ei voi laittaa mitä tahansa. Sen pinta pitää täyttää edustuskelpoisilla haasteilla, jotka muut ymmärtävät ja joita ihaillaan: Everestin huiputtaminen, tietyn ajan alle juostu maraton, unelmaloma Mauritiuksella. Mutta jokaisella meistä on paljon myös sellaisia haaveita, joista ei hirveästi kaduilla huudella. Mitä löytyy ämpärin pohjalta?

Outoja pitkäaikaisia haaveitani (ei paremmuus- tai toteuttamiskelpoisuusjärjestyksessä):

 • Ystävystyä villin miekkavalaan kanssa.
 • Päästä mukaan television huumoripainotteiseen paneeliohjelmaan (tyyliin Pitääkö olla huolissaan, Uutisvuoto, Villi kortti).
 • Esiintyä musikaalin joukkokohtauksessa, esimerkiksi Les Miserablesin “Do you hear the people sing” -numerossa.
 • Kokeilla jotakin todella vaikeaa ensi kertaa, jolloin joku sivusta seuraava Mr Miyagi -henkinen hahmo huomaa poikeuksellisen lahjakkuuteni ja koulii minusta maailmanmestarin ko. asiassa.
 • Asua Itävallan Alpeilla koiralauman kanssa.
 • Kirjoittaa kirja, josta tulee maailmanlaajuinen arvostelu- ja myyntimenestys, jonka ansiosta lähden kirjakiertuelle, jossa luen otteita kirjastani ääneen haltioituneelle yleisölle.
 • Esiintyä toimintaelokuvassa.
 • Soittaa banjoa ja laulaa yhtyeessä. (Epämusikaaliseksi ihmiseksi minulla on paljon musiikkiaiheisia haaveita!)
 • Tehdä tieteellinen läpimurto, joka parantaa ihmisten elämää.
 • Syödä määrättömästi makeisia lihomatta. (Ehkä tämä on tieteellisen läpimurtoni seurausta.)

Että sellaista. Mitä teiltä löytyy ämpärilistoiltanne niiden hienojen tavoitteiden takaa? Haluan kuulla!

Previous

Taviksen tavoitteellisen treenaamisen todelliset haasteet

Next

Huonon feministin tunnustukset

5 Comments

 1. Sup

  Päästä Olympialaisiin 50-vuotiaana jossain random lajissa mistä Suomessa ei ole koskaan kuultukaan. Olla siellä paneeliohjelmassa ja vieläpä heittää hyvää läppää! Elää maalla ilman että juoppoituisin sosiaalisten kontaktien puutteessa.

  Tätä pitääkin miettiä vielä hieman enemmän. Tuntuu että ensimmäisenä mieleen tulevat asiat olisivat toteutettavissa kun vaan tekisi viis vuotissuunnitelma….

 2. Liina

  Mun tavoite – lähes kaikkien listaamiesi ohella – on tietenkin joskus päästä osaksi Teräsmeduusoja, mutta siinä on sellainen ongelma, etten ole kovin hyvä näissä treeni- ja urheiluhommissa. Mutta saahan sitä ihminen haaveilla.

  • Lotta

   Ihana tavoite, Liina <3 Kerron nyt pienen salaisuuden: ei mekään olla hyviä urheilu- ja treenihommissa!

 3. Feministeissä on varmasti paljon sellaisia, jotka kannattavat sukupuolikiintiöitä monissa paikoissa. En kuitenkaan usko, että kovin moni vaatisi sukupuolikiintiöitä esimerkiksi paneeleihin. Käytännön kysymyksissä päädyn selvästi useammin olemaan eri mieltä konservatiiveiksi asemoituvien ihmisten kanssa, mutta en väistämättä vastusta mitenkään verisesti konservatismia. Ajatus että nyt ollaan saavutettu jokin absoluuttinen meritokratia on minusta kuitenkin absurdi. Netissä valtaisan suuri osa feminismiin kohdistuvasta raivosta ei kohdistu suoraan kiintiöiden vaatimiseen, vaan useimmiten raivoa tuntuu herättävän ihan vaan se, että puhutaan rakenteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén